Szekeres Viktor

Előzetest kapott az őszi magyar vámpírfilm

Itt a Drakulics elvtárs első előzetese.

Tavaly februárban ért véget a Drakulics elvtárs című magyar film forgatása, ami kapcsán azt írtuk, hogy jó eséllyel 2018 év végén mozikba is kerülhet a Kádár-korszakban játszódó romantikus szatíra, ami egyben vámpírfilm is. Végül azonban idei őszi premier lesz, hiszen október 31-én fogja bemutatni a mozikban az InterCom. A Bodzsár Márk által jegyzett alkotásban olyan színészek kaptak kiemelt szerepet, mint Borbély Alexandra, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Rába Roland, Thuróczy Szabolcs és Walters Lili.


A Drakulics elvtárs rendezője és forgatókönyvírója, a nagyon jól sikerült Isteni műszakot is jegyző Bodzsár Márk, akinek munkáját – rendezői és dramaturg vonalon egyaránt – a színészként is ismert Jakab Juli segítette. A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága összesen 463 millió forint támogatást szavazott meg a mozifilm gyártására.

A film szinopszisa a következő: "A vámpírok köztünk járnak! De aggodalomra semmi ok: a kémelhárítás tagjai már a nyomukban vannak, és a szokásos eszközökön kívül akár fokhagymát is bevetnek.
70-es évek, Magyarország. A kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) hazalátogat, hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, de valami nagyon nem stimmel vele. Az öreg harcos úgy néz ki, mint ha 30 éves lenne, laza stílusa meg egy vérvörös Mustangja van, és a nők döglenek az ágyban fáradhatatlan fenevad után.
A kémelhárítás azonban felkészült a küzdelemre, és legjobb embereit állítja az ügyre. Mária (Walters Lili) kísérőként próbál a gyanús alak bizalmába férkőzni, és ahogy az álrandevúk egyre komolyabbra fordulnak, a törékeny kis nő úgy lesz egyre magabiztosabb: nemsokára elhiszi magáról, hogy több esze és nagyobb ereje van, mint az őt dróton rángató férfiaknak. Eközben a pasija, Laci (Nagy Ervin), a megfigyelés, lehallgatás és közelharc mestere a háttérből figyel, és amikor épp nem a féltékenységtől őrjöng, akkor olyat csinál, ami pont nem az erőssége: gondolkodik.
Vajon mi lehet az örökifjú elvtárs titka, aki csatos üvegből sűrű piros levet szopogat, és sóvárogva méregeti az elvtársnők finoman ívelt nyakát? A kémek, titkos ügynökök, besúgók, szélhámosok, régi és új harcostársak mindenre fel voltak készülve, de erre nincs kiképzés.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #9
    X - A rendszerből törölve. Nem állítom, hogy hibátlan, nem állítom, hogy zseniálisak a színészek, mégis egy olyan szintű krimi/thriller, amit már nemzetközi piacon is meg mernék mutatni. Én is szkeptikus vagyok nagyon a magyar filmekkel, de van egy baráti társaság, ahol szoktunk ilyen kis hobbi filmklubot tartani, ott láttam. Semmi elvontkodás nincs benne, hamisítatlan zsánerfilm.
  • repvez #8
    úgy látom, hogy érzékeny pontot éritettem nálad?
    Valóban nem néztem sok magyar filmet mostanában ,de ez annak tudható be, hogy elment a kedven pont attól amit leirtam az első posztomban, hogy mindenhol politikai vonal , elvtársozás, megy és a szinészi vonal csak egy fajta karaktert tud hozni.Ami nem pénz kérdés.
    De mutass olyan filmeket ahol a Reviczky nem ugyan azt a karaktert hozza, egy Szabó Győző nem ugyan azt a karaktert hozza?

    A külföldi szinészek olyat tudnak alakitani a filmben, hogy elhiszed róla, hogy olyan a stilusa, ha ugyvég akkor az, ha betörö akkor az, ha bérgyilkos akkor az.
    A magyar filmekben a szinpadias 2 max 3 szereplő párbeszéd van a jelenetben , azok is statikusan felmondva.

    A legutolsó aminek esélyt adtam, az a Lajkó volt, de az anynira kiverte a biztosítékot nálam, hogy többet se nézek magyar filmet, amig nem jön valami új korosztály .

    ÉS az első irásomban ott vanank a filmek , de mondhatnám a miniszter félrelép, zimmer feri, csinibaba.
    Vagy az egy kaptafára épúlő csajozós bulizós, valami amerika ugyan az mindegyik rész, csak sex és más semmi, pappa pia.

    Az oscar, meg se magyar se külföldi filmekben nem érdekel , hogy ki kap rá jelölést, mert nem az határozza meg a film jóságát, főleg mostanába az is attől függ menynire polcorrect a szereposztás.
    A magyar oszcar jelőlt filmek, meg egyik sem a nagyközönségnek készült moziban nézős alkotások, inkább ilyen müvészfilmek vagy elvont réteg filmek.

    ÉS a legtöbb filmen nem látszik egyáltalán a belefektetett pénz, mert olyan mintha egy sima kézi kamerával vennék fel mindenféle effektek és utómunka nélkül.

    DE ha meg tudsz cáfolni és tudsz ajánlani olyan magyar filmeket ami egy kicsit is eltér az eddig felsoroltaktól és minőségben legalább megközeliiti egy külföldi alkotást akkor szivesen várom.
  • kalapos01 #7
    és a végén slusszpoénnak: " nagy lóvékat leakasztják és egy nagy fost csinálnak egy kaptafára belöle"

    1. szóval az a probléma, hogy rossz filmeket választottál?:) (ha megnéztél 20-30-at az elmúlt két évben, akkor nem szóltam.)
    2. te azt hitted, hogy a film gyártására szánt pénzből az itthon a megélhetésükért reklámok és szappanoperák forgatását vállalni kénytelen rendezők gazdagodnak meg? ők sima fizetést kapnak, ahogy a többi jómunkásember is, az író pedig évekig fejleszti a szkriptet éhbérért. ami pénz belemegy a filmben, azon nem gazdagodik meg senki, inkább megszakad, hogy más forrásokból még szerezzen.
  • kalapos01 #6
    Mivel benne vagyok a flow-ban, igazából az jön le nekem, hogy rettenetesen nem vagy képben a magyar filmekkel. Hány magyar filmet láttál a legutóbbi 2-3 év 40-50 filmjéből, vagy ha nem tudtál eljutni moziba, akkor a tévére készített tucatból? Lehet, hogy sokat, de akkor ugye tudod, hogy ez a mondat

    "csodálkoznak, hogy miért tart itt a magyar film."

    elég nagy csacsiság. nem azért, mert kit láttál csodálkozni (LOL?), hanem azért, mert a magyar film ott tart, hogy egymás utáni 3 évben 3 Oscar-jelölést kapott, és 2 Oscar-díjat nyert. Nem kell szeretni ezeket a filmeket, lehet köpködni, utálkozni, nem mindenkinek a műfajai, de basszus, ilyenre a magyar film fennállása óta nem volt példa. Oké, tavaly nem jött jelölés, és lehet, hogy jó ideig nem fog, de ez azért nagyon durva.

    És, ha kell, még ott is tart a magyar film, hogy tavaly is volt kettő a legnézettebb filmek között.
  • kalapos01 #5
    (a másik meg, hogy

    "Hogy erről az elvtársos vonalról nem tudnak már leszakadni ezt nem birom felfogni ".

    az elmúlt két év 30 filmjéből mennyi is volt ilyen?

    "Meg valaki kitalálta ugy 30-40 évvel ezelött ezt a begyorsulós hirtelem megállós effektet aztán azóta mindenhol ezt használják."

    az elmúlt két év 30 filmjéből mennyi is volt ilyen?

    csak azért kérdezem, mert "mindenhol"-t írtál, pedig nekem megyőződésem, hogy azt használják túl, hogy nincs begyorsulós effekt. a legutóbbi 14 hollywoodi filmemben és a legutóbbi 7 magyar filmemben, amit láttam, nem volt. Hihetetlen, hogy "mindenhol" ez van.

    (oké, valójában gőzöm sincs, hogy milyen effektre célzol, de valahol mulatságos, hogy végre itt egy tök eredeti film, mert vámpíros a sok nemvámpíros között, politikai a sok nem politikai között, a 70-es években (vagy mikor) játszódik a sok mai között - erre...)
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2019.08.06. 21:10:30
  • kalapos01 #4
    Nem bántásból, de ez nem "elkészülhetett volna" vagy "csináljanak filmet" - már bocs, de csinálj te. Ők akartak egy ilyet és megcsinálták. Mert ők ilyen filmet akartak csinálni - eleve baromi nehéz egy szkriptet elfogadtatni, évekig fejleszteni, majd eljutni a forgatásig, szerintem érdemes utánaolvasni, hogy mióta próbálták, és hogy mi az egésznek az eredete.

    A "csinálj te" pedig nem malícia, egyszerűen csak arról van szó, hogy sokan beszélnek, mondják, hogy ilyen kéne, meg miért nincs amolyan, de csak kevesen annyira ambiciózusak, hogy ne csak mondják, hanem csinálják is. Tanulni kell hozzá, szó se róla, de ha valaki tehetséges, még anélkül is menne. De amíg az ember egy fabatkát nem tesz érte, addig vágyakozhat, na de hogy kvázi utasítgasson "kreatív elméket"... Ez azért nem így megy.
  • repvez #3
    nem konkrétan csak erre a filmre gondoltam, mert ennél voltak amik több támogatást vagy eleve nagyobb költségvetéssel készültek, de azok sincsenek sehol sem.
    Persze nem hoolywoodi szintet kell hozni, de azért jó lennemár ha elszakadnának a vígjáték és a elvtársas politikai vonaltól.

    Ez a film is elkészülhetett volna úgy is , hogy semmi politikai vonal nincsen benne, semmi értelme, anélkül is meg lehetne egy filmet forgatni, hogy egy vámpir visszajön és egy rendőr meg a csaja próbálja kideríteni az ügyet.
    Vagy csináljanak filmet megtörtént események alapján, hogy az utókor is megismerhesse a dolgokat belőle , vagy hanyagolják , ha nem valós témát boncolgatnak.
    Ezer és egy téma lehetne mind valós események , mind fikció tekintetébe, de hogy mindig egy kaptafára csinálnak mindent az már eléggé bosszantó.

  • Zombee #2
    A 463 millió (gyanítom, a támogatáson felül nem túl sokat kalapoztak össze) lófasz költség egy kaszkadőrös, CGI-s filmnek, meg úgy igazából bárminek. Ez nincs 2 millió dollár, annyiból odakint 2 szereplős, egy helyszínes filmek készülnek kb.
    Ez a kisebbik baj. Azon lehet vitatkozni, hogy mennyire van létjogosultsága az elvtársas dolgoknak, hidegháborús filmek is készülnek, nem kell mindennek napjainkban játszódnia. Alapvetően még jó is lehetett volna egy Kádár-korszakos vámpírfilm, ha nem veszik komolyan. Ettől a romantikus szatírától én egy kicsit tartok, remélem, nem lesz túl sok kikacsintás meg utalás napjainkra. Bár igazából egy komcsi romantikus szatírát vámpírokkal nem nagyon tudok összetenni fejben, az előzetest elnézve az alkotóknak sem sikerült.
  • repvez #1
    Hogy erről az elvtársos vonalról nem tudnak már leszakadni ezt nem birom felfogni .
    Meg valaki kitalálta ugy 30-40 évvel ezelött ezt a begyorsulós hirtelem megállós effektet aztán azóta mindenhol ezt használják.( argo, zimmer feri, lajkó, stb.)

    A nagy lóvékat leakasztják és egy nagy fost csinálnak egy kaptafára belöle és csodálkoznak, hogy miért tart itt a magyar film.
    Kint a nagy világba meg mindenki el van ájulva a magyar operatór, kaszkadör, grafikus CGI emberektől, hogy miket megoldanak.
    Itthon meg nem képesek egy normális dolgot sem összehozni, néha több pénzből mint kint.