Szekeres Viktor

Egyre gyengébbek a Támadás a Fehér Ház ellen 3 előzetesei

Megfáradt marketingesek rakták össze az Angel Has Fallen új trailerjét.

Amerikában augusztus 23-i premier a Gerard Butler főszereplésével készített Angel Has Fallen. Az itthon talán Támadás-szériának keresztelhetői a Támadás a Fehér Ház ellen (Olympus Has Fallen), illetve a Támadás a Fehér Ház ellen 2. - London ostroma (London Has Fallen) című filmekkel fémjelzett filmsorozat harmadik része kapott egy újabb trailert, mert előzetesből nem elég.


A film minden bizonnyal egy jó kis régimódi akciós móka lesz, épp ezért sajnálatos, hogy ezek a reklámok nem biztos, hogy annyira nézővonzóak, csak reménykedni lehet benne, hogy az új epizód is meg fogja találni a közönségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zetortraktor #8
  Ja, és az Alien (az ugye az, aminek a második része Aliens?). Szerintem olvass után a magyar cím eredetsztorijának, ha nem ismered, mert szerintem nagyon érdekes. (A címnek ugye nem az a baja, hogy sejtelmes és komplett, hanem az, hogy túl konkrét, és ha olyan dolgokat konkreizálnak, amik később okafogyottá válnak, akkor hülyén néz ki a magyar cím, ld. Úszó erőd vagy ez. Persze még ennél is viccesebb, amikor olyan sorozatcímet adnak valaminek, ami a sokadik évadra totál nem fedi a sorozatot. Ez nem komplikáció kérdése, egyszerűen csak nem tudja előre az ember, hogy mi lesz az evolúciója a filmnek, sorozatnak.)

  ui: Nem hiszem, hogy nagyon erőlködtek volna a második rész címénél, aminek a magyar címe eléggé beívódott a hazai popkultban. Amennyire nincs értelme, annyira jól hangzik brandként. A 3. és 4. rész már neccesebb, azok jobban lelógnak. De ettől még szívesen megszavaztatnám a kérdést, miszerint mi a jobb cím a Nyolcadik/Bolygó, vagy az Alien kifejezés valamelyik snassz magyar tükörfordítása.
 • zetortraktor #7
  Vagy igaz, vagy nem, de ha sok az igazság egy ilyen kis mondatban, akkor mi nem igaz? Ráadásul ezt most úgy írod, mintha DVD-n nem lehetne folytatásfilm.

  De félre a szemantikát, hiszen amellett, hogy tökéletesen irreleváns, hogy hova készült, ismét csak vicces, hogy olyanok vacakozzák a filmet, akik _kvázi_ hozzájárultak a sikeréhez és a folytatásához, miközben a többség alapból meg sem nézte, mert tisztában volt vele, hogy vacak. Ráadásul azt olvastam (eskü!), hogy volt, aki még a második részt is látta.
  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2019.07.28. 19:28:38
 • KoLaMan #6
  Ebben sok igazság van. A címadó nem erőltette meg magát a vélhetően szerinte is csak véletlenül nem DVD-n kezdő filmmel, aztán így járt, már háromnál tart.
  Tökéletes példa erre a szitura az Alien magyar címe - fene gondolta akkor, hogy lesz folytatás hozzá (pláne egy rakással), gondolták jó lesz neki egy jó kis sejtelmes komplett magyar mondat. Aztán a folytatásoknál ment az erőlködés, hogy az elsőhöz passzoló címeket találjanak, amiket a "Halál" köt össze...
 • KoLaMan #5
  Mert valakinek nem tetszenek - NAGYON nem tetszenek - az idétlen magyar címek, nem biztos, hogy azért van, mert nem ért meg valamit.
  Én pl. tökéletesen értem, hogy vannak lefordíthatatlan eredeti címek; azt is megértem, hogy figyelni kell az eddig kiosztott címekre, hogy ne legyen ismétlődés, és az sem árt, ha figyelemfelkeltő a cím. Ilyen esetekben kell(ene) egy kis kreativitás, elvárható hozzáértés a magyar cím kitalálásához - és akkor nem fogunk Londonban is a Fehér Ház elleni támadásról hallani...
  A külföldi filmek magyar címadási gyakorlata egyszerűen védhetetlen.
  Senki nem vár állandóan tükörfordítást (megjegyzem, sok esetben az is tökéletes lenne), de értelmes, találó címeket igen.
 • ostoros #4
  Őszintén szólva senki nem gondolta volna akkor, hogy ez a vacak b film egyáltalán folytatást kap.
 • Zombee #3
  Támadás a Fehér Ház ellen 2: London ostroma. Mondogasd, ízlelgesd ezt a címet, elemezd, gondold végig, mi micsoda...
 • Zombee #1
  Kérlek, ne... hanyagoljuk már a Támadás-szériát! Meg valaki persze bánthatnál azt is, aki a magyar címet osztogatja ezeknek!