Szekeres Viktor

Túl hosszúak lesznek a Halálos iramban: Hobbs & Shaw akciójelenetei

Az amerikai korhatár bizottság már az akciójelenetek elnyújtottságára is figyelmeztet.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy az amerikai korhatár bizottság, az MPAA újabb adag filmet tekintett meg premier előtt, és hozta meg döntését azok besorolására vonatkozóan. A reggelre időzített Fehér éjszakák (Midsommar) című horror mellett ebéd után ugyancsak megtekintették a tagok a Halálos iramban: Hobbs & Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw) című akciófilmek, amiben egy, a Jumanjiból igen jól ismert egykori pankrátor, valamint A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső sztárja játszik együtt.

Az, hogy a film PG-13-as besorolást kapott, egy cseppet sem meglepő (ez azt jelenti, hogy a 13 éven aluliak is megnézhetik nagykorú felügyelete mellett), az viszont már annál érdekesebb, hogy az MPAA mit emelt ki az ilyenkor szokásos indoklásában. A film szerintünk ugyanis akciókkal és erőszakkal telített, elnyújtott jeleneteket tartalma. Ez azért is hasznos figyelmeztetés, mert így, akit érdekelne az alkotás, de tudja, hogy nehezen viseli a szokottnál jóval hosszabb, intenzív üldözéseket, bunyókat vagy lövöldözéseket, az nem fog jegyet váltani, hogy utána csalódás érje.

Emellett egyébként néhány jelenetben lesznek profánabb megnyilvánulások, valamint a filmben akadnak majd szuggesztív, kvázi szexuális utalások is, figyelmeztet az MPAA.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Jumanjiból jól ismert sztár... mintha az lenne a legnagyobb sikere, és nem a másfél milliárdos valamelyik FF rész. Amit tippre már ural, végülis csak benne láttak potenciált, hogy spinoffot kapjon. Meg Statham karaktere. Ez így ránézésre jó kis marhaság lesz.
    Johnsont meg csak egy hajszál választja el, hogy korunk Schwarzeneggere legyen, több ilyen tökös film kéne neki, mert ez fekszik neki, és tud annyit belevinni, hogy legyen a filmnek igazi karaktere. Statham is képes erre, csak ő sokkal több szart bevállal, de pl. amit a Feláldozhatókban csinált, azzal lehetett volna kezdeni valamit.
  • zetortraktor #2
    Nem kell félni az érzelmesebb jelenetektől, mindig azt harsogták a színészek, hogy femilifemili.

    A kevesebb, de hosszabb jelenet és a több, de rövidebb játékidőben ugyanannyi. Tippre lesz három nagyobb set piece, amik nagyon állatok, de azért Johnson biztos csak úgy ment bele a spinoffba, ha ki tudják domborítani a szamoai szálat a testvéreivel, akik közül mondjuk egy meghal vagy komoly veszélybe kerül, így adva motivációt.
  • norbisg1 #1
    mas szoval egy fasza akciódús film lesz, nem unalmas jelenetekkel stb
    Utoljára szerkesztette: norbisg1, 2019.07.01. 16:19:30