Szekeres Viktor

Áprilisban sok jó film érkezik, de mindenki a Halálos iramban 8-at várja

Amerikán kívül minden idők harmadik legsikeresebb filmje lett a Halálos iramban 7 - az Avatar és a Titanic mögött, megelőzve az új Star Warst. A nyolcadik erre is rátehet egy lapáttal.

Hányszor voltál moziban márciusban?
  • Egyszer sem.
  • Egyszer.
  • 2-3-szor.
  • 4-5-ször.
  • 5-nél többször.
Egy rövid mozis hónap köszöntött ránk áprilisban, hiszen csak négy premiercsütörtökben lesz részünk. Az elsőre hatodikán kerül sor, és azonnal kiderülhet, hogy milyen lett a Brazilok reklámkampánya, hogy vajon a magyar focis komédia lenyomhatja-e a látványfilmként eladott Power Rangerst (Power Rangers), illetve a nagy veteránokkal forgatott Vén rókák (Going in Style) című bankrablós komédiát. És, mivel itthon vagyunk, Emir Kusturica új filmje, a Tejben, vajban, szerelemben (On the Milky Road) is megfoghat sok nézőt, bár akkora sikert, mint annak idején a Macskajaj nem fog aratni. A hét ötödik premierje egy francia dráma, a Rég nem szerelem (L'économie du couple) lesz, melyben egy elvált házaspár tagjai kénytelenek tovább együtt élni.

Tűnj el!

Április 13-tól, ahogy azt írtuk feljebb, a Halálos iramban 8 (The Fate of the Furious) fog mindent letarolni, elég meglepő, hogy mellette további öt filmet láthatunk még ezen a héten bemutatkozni a hazai mozikban. Ezek közül az egyik az Amerikában éppen hétvégén nagy sikert arató Bébi úr (The Boss Baby) lesz, amit itthon sokkal nehezebb volt bereklámozni, így közel sem biztos, hogy tarolni fog. Ellenben a Pingvinek vándorlása 2 (L'empereur), annak ellenére, hogy természetfilmről van szó, a gigasiker előzmény miatt jó pár nézőt érdekelhet.

Két ilyen, a gyerekeket is érdeklő film mellett elég rosszul időzített az ADS Service a német Nyuszi suli: Az aranytojás őrzőivel (Die Häschenschule: Jagd nach dem goldenen Ei). A surranópályára pedig Ewan McGregor rendezése, az Amerikai pasztorál (American Pastoral) érkezik, valamint a francia Örök szerelem (Marguerite et Julien) - előbbiben a skót színész Philip Roth, 60-as években játszósó regényét filmesítette meg, utóbbiban pedig két arisztokrata testvér minden elsöprő és tragikus szerelmi történetének lehetünk szemtanúi.

Vén rókák

Április 20-án hat új film kerül a magyar mozikban, és itt lehet érezni, hogy a Halálos iramban 8 kifutását várják a forgalmazók, hiszen nagyágyút egyet sem láthatunk. Bár persze megtörténhet a csoda, és befuthat Jordan Peele döbbenetesen sikeres és kritikailag is abszolút elismert horrorja, a Tűnj el! (Get Out), de nagyon nem a hazai közönség ízlésére szabták. Mint ahogy hiába hirdetik a Gravitáció forgatókönyvírójának thrillerjeként a Desierto - Az ördög országútja (Desierto) című menekültes, igazságosztós alkotást, nem valószínű, hogy nálunk tömegeket mozgatna meg.

Akkor marad az Öldöklő szerelem (Unforgettable) Katherine Heigl és Rosario Dawson főszereplésével, amiben férje új feleségének teszi pokollá az életét egy nő? Mert a francia különítmény ezen a héten közel sem erős: az Alibi.com (Alibi.com) című komédia egy alibigyáros alkalmazás készítőjének romantikázásáról szól, míg a Szívvel-lélekkel (Réparer les vivants) egy keményebb dráma a szervátültetést kísérő kemény döntésekről. A hét hatodik bemutatója a Moszkva teres Török Ferenc új filmje, az 1945 lesz, ami a Holokausztot túlélő, de odahaza saját kisemmizésükre rádöbbenőkről szól.

Szafari

A hét utolsó mozis hete április huszonhetedikén veszi kezdetét egy jobb sorsra érdemes magyar filmmel, A tökéletes gyilkossal - Pacskovszky József krimije akár még jól is elsülhet, itthon kevés bűnügyi történet készül. Hollywood ezúttal egy cékategóriás rémhorrort, a Bye Bye Man - A rettegés neve (The Bye Bye Man) címűt küldi harcba, valamint A kört (The Circle), ami egy kémkedős techthrillert Tom Hanks és Emma Watson főszereplésével.

Az európai különítményt ezen a héten egy kemény osztrák doku, a Szafari (Safari) képviseli, mely gazdag európaiak afrikai hobbivadászatát mutatja be, a vicces francia Elveszve Párizsban (Paris pieds nus), amiben egy kanadai könyvtáros kisasszony párizsi megpróbáltatásain mosolyoghatunk, valamint a 6,9 a Richter-skálán (6.9 pe scara Richter) Romániából, ebben pedig egy földrengésektől rettegő színész küzdelmét láthatjuk a mindennapokkal. Végül pedig ekkor kerül bemutatásra a Berg Judit-féle Lengemesék is, aminek a gyerekek örülhetnek leginkább, a velük tartó felnőttek pedig búslakodhatnak.

Elveszve Párizsban

Melyik áprilisi hazai mozis premier érdekel legjobban?
  • Power Rangers
  • Halálos iramban 8
  • Tűnj el!
  • Brazilok
  • A kör
  • Bébi úr
  • Valamelyik a többi közül.
Ha május, akkor az igazi mozis nyár kezdete. Mondanunk sem kell, hogy ekkortól már majdnem minden hétre jutni fog egy-két blockbuster, zömében folytatásfilm. Mondjuk egy új Alien, vagy új Jack Sparrow, esetleg egy új Peter Quill (alias Starlord)-film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kékherceg #17
    Hát ezen a mindenkin én is besírtam :D
    Szerintem a 3-400 ismerősömből ha egy tucatot ha érdekel, már sokat mondtam...
  • Zombee #16
    A vélemény egy dolog, de ő arról beszél, hogy baromságnak tartja, hogy emberek pénzt, időt, energiát ölnek a sorozatba. Az ilyen miért nem néz bevételi adatokat? Rögtön megvilágosodna.

    Való életről nem lehet akciófilmet csinálni, az nem lenne túl szórakoztató.
  • Ragnaar #15
    És tényleg, (de mondjuk én már a 2-t se vártam.. Az előzetesnél is azt hittem az Expendables 4, (csak Stallonet hiányoltam))
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2017.04.06. 19:34:32
  • mikromanus #14
    Én nem nézek ilyen szar szappanoperát. Nem tudom ki az a "mindenki", de tuti nem ismerem. :)
  • kalapos01 #13
    "Az emberek nagy része "

    Beszéltél a nagy részükkel? Vagy csak pár ember?

    Akkor megismétlem a kérdést, hogy sokkal híresebb, elismertebb és jobb színészek halála akkor miért nem dobja meg a filmjeik bevételét? Vagy azokat nem említik a hírekben? Tök véletlenül egy random akciófilm sokadik része fogja érdekelni az embereket egy nem túl ismert színésszel annyira, hogy moziban nézzék meg a filmet? Nem kell ezt bonyolítani. Az emberek imádják a HI-t, és a hatodik rész után látni akarták a folytatást, Walker ide vagy oda.

    (Most komolyan, Walker 2014-es akciófilmje, a Brick Mansions alig érdekelt pár embert kis túlzással (annak ellenére, hogy jobb volt), pedig akkor is halott volt. Robin Williams halála után az Éjszaka a múzeumban 3 a legkisebb bevételű rész volt a sorozatban. Bill Paxton halála után nem kezdték el többen nézni a tévésorozatát, pedig azért fizetni sem kell. A Star Trek 3 előtt is meghalt tavaly az egyik főszereplő, mégsem volt semmi hatással a bevételre, mint ahogy Carrie Fisher halála után sem lesz sikeresebb a Star Wars 8 a hetedik résznél. De Paul Walker, az igen, ő tényező volt.)
  • ntex #12
    Adjon hangot de legközelebb akkor válogassa meg jobban a szavakat. Ha nekem tetszik a film akkor agyhalott idióta vagyok meg 10 éves hülyegyerek? Legközelebb akkor írja meg úgy a véleményét hogy ne legyen sértő a másik félnek. Engem ez kúr fel, hogy ha valakinek nem tetszik valami akkor rögtön megpróbálja általánosítani a kijelentését, hogy ő nyilvánvalóan tudja hogy mindenki úgy gondolja a dolgokat ahogy ő.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.04.06. 13:02:19
  • Voltan #11
    A minőség és a kassza az két külön dolog. Az emberek meg ostobák.
  • kiralysanyi #10
    "de közepes és még véletlenül sem híres, bevételt sosem felhajtó színész halála többet számított, mint maga a sorozat? "

    Igen. Mert utána minden F&F7 hírben megemlítették, hogy meghalt, és a haláláról szóló összes hírben pedig ott figyelt a filmről valami infó. Az emberek nagy része meg úgy reagált, hogy "F&F7? Húúú, nézzük meg. Utána meg a többit is, mert ha a hetedik résznél jár a széria, akkor tuti volt 3,4,5 és 6 is"
  • kalapos01 #9
    "Paul Walker szornyu tragediaja adta el,"

    Híres színészek halnak meg jobbra és balra sajnos, és senkinek a tragédiája nem ad el semmi, még a legnevesebbjének sem. És van, aki szerint egy szerethető, de közepes és még véletlenül sem híres, bevételt sosem felhajtó színész halála többet számított, mint maga a sorozat?

    Az emberek imádják ezeket a filmeket, és egyre többen és többen fedezik fel őket. A többiek meg pukkadoznak, illetve nem értik. Például azért, mert értelemszerűen nem is látták a hetedik részt, ha a harmadiknál kiszálltak.
  • kalapos01 #8
    "Kutya nem várja, maradjunk abban..! "

    Csak nekem tetszik ez az egyszerű, kétbites logika? "Én nem várom, így senki sem várja, és nem fog sok tízmillió embert érdekelni."

    LOL?