Szekeres Viktor

Nem semmi leleplező videó a Batman v Superman számítógépes trükkjeiről

Ha a film nem is lett jó, azért a vizuális effektek remekül sikerültek a Batman v Supermanben.

Szinte egybehangzó vélemény volt az átlagnézők és a képregényes fanatikusok körében is, hogy a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice) rettenetesen eltolt film lett, azt azonban nem nagyon vetették a készítők szemére, hogy a számítógépes trükkökkel probléma lett volna. A filmen természetesen több, mint egy tucat VFX cég dolgozott, a mellékelt videón a Scanline VFX által végzett munkát lehet megnézni.


Batman újabb rebootot kapó karaktere (természetesen Ben Affleckje nem a Nolan-féle filmek Denevéremberét játszotta) nagyon sok nézőt érdekelt az első hétvégén, de a film bevételei nagyon gyorsan zuhantak, így fordulhatott elő az a ritka eset, hogy a premier első három napja több bevételt generált a következő három hónap összesen - a 166 milliós startot 330 millió dolláros amerikai összbevétel követte, s emellé 543 milliós nemzetközi bevétel dukált, így a filmnek nem sikerült profitábilissá válnia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #5
    Tarkinhoz is kellett élő ember, Guy Henry arcára rakták rá Cushingét. Minden más az eredeti színészé, mert úgy válogatták, hogy beszéd, mozgás és alkat alapján hasonlítson rá. Ugyanez a végén a 20 éves Leia-ra is igaz (csak ott nem volt lényeg a hang, mert nem beszélt).
  • Szefmester #4
    Star Wars Rogue One: Tarkin nagymoff.... :D

    Amúgy ja, sokszor a CGI-hez ugranak mikor elég lenne felrobbantani egy makettet. :P
  • Wittgen #3
    Azért valahol durva, hogy mennyire minimális emberanyaggal és épített díszlettel operáltak. Bár ez a rendező amúgy is green s. előtt szeret csak forgatni.
  • wraithLord #2
    Azért kicsit durva így nézni, hogy gyakorlatilag az egész film CGI. Ez már nem VFX, hanem komplett animációs film. :D
    Kíváncsi vagyok, mikor nem kellenek már hús-vér színészek sem a "live-action" filmekhez. Bár most biztos vigyorog valaki Hollywoodban... :D Attól, hogy a real-time rendereléssel (játékok) még nem lehet megoldani 100 %-osan az arcmimikát, pre-renderrel lehet, hogy már meg lehet úgy csinálni, hogy ne tűnik fel a CGI.

    Ezt most nem azért írtam, mert baj, hogy a live-action film lassa átmegy live-action filmnek álcázott animációs filmbe, csak egy rövid eszmefuttatás...
    Mert ugye mindig lesznek olyan filmek, amihez vagy nem kell CGI vagy nincs pénz CGI-re, és kicsit kreatívnak kell lenni. És mindig lesz olyan rendező, aki nem akar CGI-t, vagy tényleg csak vizuális effektek feljavítására akar CGI-t. A Mad Max ezért tetszett, mert simán le lehetett volna forgatni CGI nélkül is, úgy is marha jó lett volna. Csak kicsit "fapadosabb".