Szekeres Viktor

Megvan az új Pókember címszereplője és rendezője

A Marvel megtalálta a 16 éves Pókember alakítóját, aki a lehető legjobb választás volt, s akit több videón is láthatunk, hogy mire képes.

Megnézed az új Pókembert?
  • Igen. Tuti mozis móka lesz.
  • Valamikor biztos, de nem fogok rohanni.
  • Minden a kritikáktól függ.
  • Nem. Kész, ennyi. No more Pókember.
Az első három Pókember-mozifilmet Sam Raimi rendezte Toby Maguire főszereplésével, s bár a nézői visszhangok inkább vegyesek voltak, de a Pókember 1 és 2 esetében inkább a pozitív oldal felé tendáltak. A reboot, A csodálatos pókember két epizódját Marc Webb készíthette Andrew Garfielddal, s ezen részek fogadtatása hasonlóan visszafogott volt, de ugyancsak nem nevezhető negatívnak az "összesített visszhang". A különbség a két rendező között, hogy Raimi filmjei eleinte nagy sikernek számítottak, míg Webb próbálkozásai anyagi kudarcnak minősültek - főleg Amerikában. Persze minden relatív, hiszen összességében nagyon sok pénzt hoztak a filmek, de a Sony sokkal jobb és főleg növekvő bevételeket remélt, így le is állította a költséges sorozatot. Jöhetett a következő reboot, melybe már a Marvel Studios révén a Disney-t is be kellett vonni.

Bored

A video posted by ✌️ (@tomholland2013) on


A reboot fogalma egyébként, ha valahol, akkor a képregény-filmeknél adja magát, hiszen a legtöbb szuperhősös képregény is bizonyos időközönként újraindul. Egyrészt az új olvasók szerzése miatt, másrészt pedig a túlságosan lecsökkent eladási számokat feltornázandó. Megindult tehát az új főszereplő és az új rendező keresése.

Előzetesen annyit lehetett tudni az új Peter Parkerről Kevin Feige, a Marvel Studios fejének elmondása szerint, hogy a karakter végre tényleg 15-16 éves lesz, mint a képregényben. Mint ismeretes Maguire 26, Garfield pedig 28 évesen forgatta első Pókember-filmjét, így nem volt meglepő, hogy ezúttal sokkal fiatalabb gárdából válogattak. Az első sajtóértesülések a következő színészeket emlegették esélyesként: Asa Butterfield, Timothee Chalamet, Tom Holland, Liam James és Natt Wolff. A pár hete kikerült listán pedig Butterfield és Holland neve mellett Judah Lewis, Matthew Lintz, Charlie Plummer és Charlie Rowe szerepelt. A keresés igen intenzív volt, hiszen Amerika-szerte 1500 tinit hallgattak meg a szerepre, s a "döntősökkel" már az Amerika kapitány harmadik részének forgatási helyszínén készítettek próbavideókat.

A Marvel Studios választása végül Tom Hollandre esett. Az angol színész nevét annak ellenére ismerheti minden (igazi) filmrajongó, hogy még csak 19 éves. 2012-ben A lehetetlen egyik főszereplőjeként debütált a mozikban, majd pedig hangjával volt jelen Tom Hardy egyszereplős Locke-jában. Elég beszédes, hogy következő szerepe ismét egy főszerep volt, a jól sikerült Majd újra lesz nyárban, idén pedig a Wolf Hall című tévésorozatban tűnt fel. Sok alkotás tehát nem szerepel filmográfiájában, de ez valahol pozitívum is lehet a megítélését illetően, hiszen például Asa Butterfielddel szemben jóval kevesebb elégedetlenkedést fog kiváltani a rajongókból abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy kevesen látták őt. (Idén még szerepelni fog a Pilgrimage-ben és A tenger szívébenben, majd pedig a Backcountryban láthatjuk - mindhárom filmben ő az egyik főszereplő. Ezek közül a Marvelesek A tenger szívébenben nyújtott alakítását is látták már.)

More fun more fun

A video posted by ✌️ (@tomholland2013) on


Természetesen nem véletlen, hogy Holland ilyen sikereket ért el, s ennyire elismert lett, nem a semmiből tűnt fel. Korábban színházi színészként jegyezte őt a szakma, több elismerést is kapott a Billy Elliott musical változatáért, de komolyabb díjakkal a Lehetetlenben nyújtott alakításáért is jutalmazták. Énektudására valószínűleg nem lesz szüksége a Pókemberben, de táncos tapasztalata akár még jól is jöhet - a mellékelt videókat pár napja töltötte fel Instagramjára.

Hasonlóképpen nagy volt a csata a rendezők között a filmért. Eleinte Drew Goddard tűnt befutónak, de ő másik projekthez került, majd pedig a következő kvintett névsora került ki sajtóértesülés révén: Jonathan Levine (Eleven testek, Fifti-fifti), Ted Melfi (St. Vincent), Jason Moore (Tökéletes hang), John Francis Daley és Jonathan M. Goldstein (Vakáció), valamint Jared Hess (Nevetséges Napóleon). Azonban a Marvel Studios egy hatodik választás mellett tette le a voksát: az új Pókembert Jon Watts rendezheti. Watts ismét olyan választás, akibe nehéz belekötni, hiszen a The Fuzz című tévéfilmet követő első mozifilmjét, a Clown című horrort nem sokan látták tavaly, míg új munkája, a Rendőrautó (Cop Car) csak augusztusban kap széles körű mozis premiert Amerikában. (A Marvel Studios képviselői természetesen már látták a filmet és tudják, mire képes Watts, aki filmjei előtt Onionös tévésorozatok epizódjain dolgozott. A közleményükben hatalmas tehetségként emlegetik.)

Fun fun fun

A video posted by ✌️ (@tomholland2013) on


Jól választott a Marvel Studios?
  • Igen.
  • A többi szóba jövő között akadt jobb.
Az új Pókember a tervek szerint jövőre, az Amerikai kapitány: Polgárháborúban fog bemutatkozni, az első saját filmje, vagyis a legújabb reboot pedig 2017. július 28-án kerül mozikban Amerikában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jaffa 2843 #18
    Attól szar, hogy csak azért csinálnak filmet, hogy ne hulljanak ki a kezükből a filmes jogok. Teljesen nyilvánvaló, hogy hozzá nem értőkkel csináltatják, ráadásul telibeszarják az alapanyagot is.
    Avatar hol jó film? Pontosan pocsolyaszar. Cameron is nyugodtan szarjon sünt, hogy ilyen fost áraszt magából. Volt ő ettől különb is.
  • valamit #17
    Abból például az eddigi filmek nem sokat mutattak, hogy froclizza Flash Thompson (is) a középsulis évei alatt.

    De arról se sok szó esett, hogy a nagynénjének befigyelt másik pasi(k) is a nagybátyja halála után. (Bár nem a kedvenc sztorim, de például Dr. Octopus is esküvőt tervezett May nénivel közösen.) Nathan - aki befigyelt pasi - zűrös karakter, mert alvilági ügyei is vannak.
  • valamit #16
    Középsulis, még csak nem is végzős. Gwen még középsulis korában hal meg, jóval a nagybátyja után. Utána megy még fősulira. Aztán ott lesz tanársegéd a Hírharsona mellé. És akkor még mindig nem házas MJ-vel. Az megint jóval később lesz csak.

    Hírharsona se alapból van. Mikor Pókfejjé válik rossz kritikákat kap és azt találja ki, hogy fotózza magát, hogy jobb legyen a kritika.
  • Etinger #15
    Igazából örüljünk neki, hogy nem az Ultimate Spiderman féle szart vették elő :)
  • cylonflatus #14
    Tényleg attól szar, hogy 5 évente csinálniuk kell egy filmet? Szerintem meg aki annyi lóvéból ami ezeknek a büdzséje öt év alatt nem tud egy nyári popcorn mozit csinálni ami legalább a pocsolyaszar szintet megugorja az szarjon sünt. Cameron öt év alatt csinál három Avatar filmet...
  • Macropus Rufus #13
    erre csak annyit tudok mondani, hogy jogos, DE az első képregény 1962-ben jelent meg. Tehát akkor az ideális színész olyan 52-53 éves lehet.
    Sztem ez így röhelyes lenne. A Pókemberről senkinek nem egy idős férfi jut az eszébe, hanem egy fiatal srác, holott ha a kronológát betarják, akkor bezony 50 felett kell színészt keresni.

    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2015.06.27. 12:59:17
  • Macropus Rufus #12
    +Peter Parkert középiskolás korában egy sugárfertőzött pók csípésének köszönhetően tett szert emberfeletti képességeire. Újonnan szerzett erejét és gyorsaságát először öncélúan kezdte használni. Azonban bácsikája halála miatt, melyért közvetve ő is felelős volt, rá kellett ébrednie, hogy nagy erővel nagy felelősség jár."

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Pókember

  • Tower Guard #11
    Igen a pókcsípésnél fiatal volt, de ahogy haladtak a regények ő is idősödött, nem állandóan gyerek volt a képregényben, az volt a jó, hogy ahogy idősödött érettebb lett, fejlődött a karaktere stb. Most meg állandóan visszakerülünk a múltba, hogy megint tizenéves amikor már a filmek előrehaladtával, végre fejlődhetett volna minden. Nem. Legyen újra gyerek, tapasztalatlan, szenvedjük el újra és újra mire kifejlődik a karakter és utána újra keresnek egy új 15 vagy 16 éves és mindent előlről.

    GG
  • Zombee #10
    Mondjuk ez úgy hülyeség, ahogy van. Hírharsona, külsős fotóriporter, valami, semmi? Ez azért megvan?
  • Ragnaar #9
    Én is el vagyok tévedve akkor, vagy lehet, hogy a film történéseit keverem már a tini koromban olvasott Pókember képregényekkel, vagy a történések már egy későbbi időpontjába kapcsolódtam csak be a képregényekkel, de nekem úgy rémlett, hogy Parker főiskolára járt, mikor a baleset történt. De ha gimis volt valójában akkor tévedtem, mindenesetre én még mindig kíváncsi vagyok a erre a filmes verzióra is.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.06.26. 12:44:23