Szekeres Viktor

Az év egyik legjobb nyitányát produkálta az Argo 2

Némiképp talán az elvárások alatt, de mindenképp nagyon erősen kezdett a mozikban az Argo 2.

Rekordszámú, 76 moziban került bemutatásra itthon az Argo 2, és a forgalmazó, Intercom minden bizonnyal elégedett lehet a film debütálásával, hiszen azt csütörtöktől vasárnapig több, mint 40 ezren, egész pontosan 40 287-en nézték meg Magyarországon. Ez a teljesítmény természetesen az első helyre röpítette a filmet a hétvégi hazai mozis nézettségi és bevételi toplistán, összességében 54,7 millió forint pluszt jelentett a mozik jegypénztárainak.

Az Argo 2 nyitánya azért is kiemelhető, mert az elmúlt öt évben nem volt magyar film, amely ilyen erősen kezdett volna (jó nézőmegtartással a 150 ezres össznézőszám sem elérhetetlen Árpa Attila rendezése számára), ráadásul ez a kezdés a külföldi filmek között is remek eredmény. Az idei premiereket tekintve az Argo 2 nyitánya a hatodik legerősebb volt. A magasan százezer néző fölötti nyitóhétvégét produkáló A szürke ötven árnyalata, a Halálos iramban 7 és az Elrabolva 3 mellett még a második Spongyabob-film (57 132 néző), és A beavatott-széria második darabja, A lázadó (42 726) ért el ilyen erős eredményt. (Jellemző módon így az idei nyitányokat tekintve a toplista első hat helyén öt folytatásfilm van, valamint egy trilógia első része.)

Persze a film kezdése kapcsán mindenképp érdemes megjegyezni, hogy az Intercom egy hosszú hétvégét választott a premier időpontjaként, így dobva meg annak nézettségét. Nem véletlen, hogy a megszokott 40-50%-os nézőszám-csökkenés helyett a már korábban bemutatott filmek mindegyikének nőtt a nézettsége az előző hétvégéhez képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!