Szekeres Viktor

Itthon kevesen nézték meg az év legjobb filmjét

A papírformának megfelelően itthon nem sokakat érdekelt a Hétköznapi vámpírok.

Hétvégén ismét a Halálos iramban 7 érdekelte a legtöbb nézőt a hazai mozikban, a 63 moziban játszott film immáron negyedik hete vezeti a nézettségi és bevételi toplistát Magyarországon. Az újabb 17 458 látogató (ők voltak a türelmesek, vártak 20 napot, hogy láthassák a filmet) már 359 164-re növelte a film hazai össznézőszámát. A HI7 mögött egy friss premier, a 40 moziban adott Adaline varázslatos élete szerezte meg a második helyet, erre 9 573-an váltottak jegyet csütörtöktől vasárnapig.

Két film a top 10-en kívül debütált. Hiába mutatták be itthon 28 moziban a Lámpagyújtogatók című magyar alkotást, arra csak 1 521 fő váltott jegyet. De még kisebb volt az érdeklődés a Hétköznapi vámpírok iránt: a 13 moziban játszott horrorkomédia 715 nézőt érdekelt az első hétvégén. A zseniális filmről szóló kritikánk itt olvasható, s az SG-olvasók szavazataiból az is kiderül, hogy nem csak mi tartottuk remek szórakozásnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Griphons #5
    Nem rossz film, de azért nem az év filmje, és zseniálisnak sem nevezném. Angol humorral fűszerezett, butácska komédia, amiben a szinészi játékot kiváltja az "amatőrnek ható" kameramozgatás. Öklendezés közben nehéz nevetni...
  • Jrex #4
    Vagy talán azért mert nem az év legjobb filmje...
  • kalapos01 #3
    Igen. Valószínűleg a párezres Cinemaxon nézettségi csúcsokat döngetett a film.
  • Zombee #2
    A Cinemax feliratosan vetítette, ráadásul pl. itt Szolnokon is a kisebbik mozi vetíti csak, ott is szerintem csak egy hétig. Csoda-e, ha kevesen látják? Csak 20:00 órási vetítés van, a bemutató óta nekem egy este sem volt jó, most a hosszú hétvége jó lenne, de akkor meg nem adják már.
    Egyébként a Cinemax nem alapcsomagos csatorna, nekem sincs.
    Utoljára szerkesztette: Zombee, 2015.04.29. 08:52:36
  • toxysylver #1
    Valószínű hogy azért is nézték ilyen kevesen moziban, mert pont most adta le a Cinemax is a filmet, többször is.