Szekeres Viktor

Újabb, sokmilliárd dollárt termelő képregényfilmek jönnek

Öt folytatásfilmet és négy új, eredeti szuperhős-filmet jelentett be a Marvel: jön a Bosszúállók 3-4, Marvel kapitány, Doctor Strange és Fekete Párduc is.

Hogy állsz a Marvel-filmekkel?
  • Az elmúlt év termését láttam.
  • Egy ideig néztem őket, de nem jöttek be.
  • Pff, max egyet, ha láttam, gagyik.
A Warner alig pár napja jelentett be rengeteg új DC-képregényes projektet a bemutatók hozzávetőleges dátumaival és címeivel. Látszólag erre kontrázott rá kedden a Marvel Studios, amikor is véget vetve a találgatásoknak fellebbentették a leplet a korábban dátummal ugyan ellátott, de címmel nem bíró titkos projektjeikről. A sajtótájékoztató sikere persze akkor lett volna teljes, ha a bejelentéseket az eredeti tervek szerint megkoronázhatták volna a Bosszúállók: Ultron kora első előzetesével, de mivel ezt őket megelőzve feltöltötték a netre, így kénytelenek voltak korábban előrukkolni vele.


A Marvel Studios mondhatni a Marvel mozis univerzum újabb bővítését, a Harmadik Fázisát jelentette be, mely 2015. május elsején kezdődik a Bosszúállók: Ultron kora című Joss Whedon-filmmel, hogy majdnem napra pontosan négy évvel később, 2019. május harmadikán záruljon le a negyedik Bosszúállók-mozifilmmel. A Marvel a Disney-vel karöltve, tehát nem számítva a Sony Pókemberes címeit, valamint a Foxos Fantasztikus Négyest és az X-Men-filmeket 2015 és 2019 között 11 premierrel rukkol majd elő. Azt persze már régóta tudjuk, hogy mikor érkezik a Bosszúállók: Ultron kora (2015. május elsején), s az sem volt titok, hogy a Hangyaember (Ant-Man) 2015. július 17-én kerül bemutatásra az amerikai mozikban, valamint a harmadik Amerika kapitány-film premierje (2016. május hatodika) is ismert volt, de minden más kérdőjeles, csak annyit tudtunk, hogy terveznek egy Doctor Strange-filmet és biztosan lesz A galaxis őrzői 2.


Nos, 2016. május hatodikán érkezik az Amerika kapitány 3, mely, ahogyan azt sejteni lehetett, a Captain America: Civil War címet fogja viselni - magyarul minden bizonnyal Amerika kapitány: Polgáháború lesz. A képregény formájában itthon is megjelent, sokak által igencsak kedvelt, történetben kiemelt szerepet fog játszani Vasember, vagyis Tony Stark is Robert Downey Jr. alakításában.


A 2016-os esztendő másik kiemelt premierje november negyedikén a Doctor Strange lesz, melynek főszereplőjét még nem jelentette be a Marvel, habár a legutóbbi sajtóhírek meglehetősen biztosak voltak abban, hogy Benedict Cumberbatch lehet a befutó, legalábbis a Marvel tárgyalásai igen biztatóan állnak az angol színésszel.


2017-ben két folytatásfilm fogja uralni a nyarat. Előbb május 5-én érkezik A galaxis őrzői 2 (Guardians of the Galaxy 2), mely egyelőre még nem rendelkezik alcímmel, majd pedig július 28-án a Thor 3 a meglehetően beszédes és baljóslatú Thor: Ragnarok címen. A főbb szereplők feltehetően mindkét filmben vissza fognak térni, de konkrétumokat nem nagyon lehet tudni, mindössze annyi biztos, hogy A galaxis őrzői 2 forgatókönyvének megírását és rendezését ismét csak James Gunn fogja ellátni.


Doctor Strange után a következő eredeti karakter, aki köré külön sztorit építenek fel Black Panther (Fekete Párduc) lesz, aki azonban a tervek szerint nem saját filmjében (bemutató: 2017. november 3.) fog bemutatkozni a közönség előtt, hanem már az Amerika kapitány harmadik részébe is beugrik. A Marvel Studios, hogy mindenféle találgatást megelőzzön, azt is bejelentette, hogy Chadwick Boseman lesz a főszereplő, aki a tavaly A 42-es (42) című baseballfilmmel vált igazán ismertté.


2018-ban, egész pontosan május negyedikén érkezik a következő Bosszúállók-mozifilm, az Avengers: Infinity War Part 1, s a címből azonnal kiderülhet, hogy a Marvel rutinosan, a még nagyobb bevétel reményében kettészedi a történetet. Az Avengers: Infinity War Part 2 amerikai premierje 2019. május 3-a lesz. Hogy addig kikkel fog bővülni a Bosszúállók csapata, még nem tudhatjuk, mint ahogy azt sem, hogy vissza tudják-e csábítani Joss Whedont a rendezői székbe. Bár mivel a Bosszúállóknak már az első része is minden idők harmadik legsikeresebb filmje volt, ezért valószínűleg anyagi jellegű akadályok nem lesznek, főleg, hogy a két filmet költségkímélés céljából egyszerre forgatják le.


És még mindig nincs vége a premierek sorának, ugyanis a két Bosszúállók-film között kerül sorra a Captain Marvel köré épülő alkotás bemutatójára (2018. július hatodikán), valamint egy újabb szuperhős csapat, az Inhumans is bemutatkozik, 2018. november másodikán. S ahogy említettük, 2019. május elején véget ér a mozis Marvel-univerzum Harmadik Fázisa. Lehet előre rettegni, hogy a folytatásban mit tartogat számunkra a Negyedik Fázis.


Ahogy az a felsorolásból kiderült, Vasember egyelőre nem kap saját filmet, erre korábban Robert Downey Jr. is célzott - hogy később, új színésszel visszatér-e a karakter, még nem tudni. S az is némiképp meglepetésnek mondható, hogy a Marvel egyelőre nem lovagolja meg a női hősöket előnybe részesítő hullámot, nem lesz Fekete Özvegy-film, bár természetesen Scarlett Johansson karakter vissza fog térni más hősök történeteiben, már ameddig a szerződése lehetőséget ad rá.


A hogyantovábbal kapcsolatban az egyik nagy kérdés mindenképp az, hogy képes-e, át akar-e állni a Marvel Studios az évi négy saját film készítésére, vagy ez a három marad meg, mint optimális megoldás? Mint írtuk, anyagi akadálya nem lehet az évi négy filmnek sem, bár másféle erőforrással nem biztos, hogy bírják majd. Csak pár irányszám: az Amerika kapitány, a Thor és A galaxis őrzői előző részei összesen 2,1 milliárd dollár bevételt hoztak világszerte, s azt biztosra vehetjük, hogy az Amerika kapitány 3, valamint A galaxis őrzői 2 bevételei nőni fognak a folytatásban, így erről a szálról 2,5 milliárd alsó hangon is várható. Miután az első Bosszúállók világszerte 1,5 milliárd dollár bevételt produkált és remek fogadtatásban részesült, ezért a folytatásoktól is elvárhatunk fejenként ennyit, de 4 milliárdot mindenképp. Marad az öt eredeti film, melyek, ha nem is érik el a legutóbbi eredeti alkotás, A galaxis őrzői 760 milliós teljesítményét, egyenként jó eséllyel számíthatnak legalább 500-500 millió dolláros világbevételre - némelyik minden bizonnyal elhasal (Marvel-mércével), némelyik pedig nagyobbat fog durranni a vártnál.

Az újak közül, melyik érdekel legjobban?
  • Doctor Strange
  • Black Panther
  • Inhumans
  • Captain Marvel
Márpedig a fenti kalkuláció azt jelenti, hogy a Marvel Studios filmjei 2019-ig legalább 9 milliárd dollárt fognak kaszálni. Ennek fényében a Disney remek üzletet csinált azzal, hogy pár éve megvásárolta a stúdiót 4 milliárd dollárért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • e98ff #20
    Örülj neki, hogy te a fejünk fölül látsz rá a világ legnagyobb problémájára és rád nem lesz hatással.

    u.i.: "Ú, a tököm" for president ;)
  • Whysper #19
    Szerintem azt a sok pénzt amit a gicsekre kidobnak forditsák ezekre és özönljék el ezek a váasznakat hamrabb és sűrűbben
  • Ragnaar #18
    Ha legalább ilyen szintű StarWars filmeket kapunk mint ezek a képregényfilmek, akkor már jó kezekben van a franchise. Ezek a képregényfilmek szórakoztatóak, és látványosak. Részemről ez az elvárás egy képregényfilmmel kapcsolatosan. És nem egy képregénynek van igen erős storyja ami aaa filmben is megállná a helyét.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.10.31. 13:37:54
  • Kornan #17
    Én általában úgy vagyok vele, hogy mindegyik Marvelles szuperhősös filmből az első rész tetszett , utána valahogy nem fogott meg, de azért egyszer meg lehet nézni a látvány miatt a folytatásokat is.
  • WoodrowWilson #16
    A Disney nem gyengén megfogta az Isten lábát a Marvellel. Ha még hozzávesszük, hogy a Star Wars filmek is elkezdenek majd csordogálni... Tarolni fognak a mozikban.
  • stationx #15
    Rohadtul nem csípem ezeket a képregényeket, de be kell látnom, hogy az avengers és a guardian of the galaxy filmeken nagyon jót szórakoztam, úgyhogy várom ezeket is, aztán majd meglátjuk milyenek lesznek.
  • Sir Quno Jedi #14
    Évi két Marvel filmből világvégét vízionálni, az azért elég erős. Gondolom fizikai fájdalmat okoztak neked a készítők, hogy ilyen filmeket mernek gyártani?! Nem? A szemetek, igaz?!

    Bezzeg az "értékes" filmek, na azok aztán...
  • Ender Wiggin #13
    Ezek a szarok is közelebb visznek az Idiocracy-ban látott szinthez (egy segget mutató film, ami állótapsot és oszkárt kap).

    @wraithlord: Abszolút igazad van. De remélem az Avengers,Ironman,Captain America-féle nevetséges szarokat nem az "értékes film" csoportba sorolod...
  • Serutekin #12
    Látom fogalmad sincs mit jelent a személyeskedés... Lássad a különbséget E/2 és T/3 között.
    Utoljára szerkesztette: Serutekin, 2014.10.30. 00:57:08
  • Sir Quno Jedi #11
    Szerintünk meg az gyerekes, aki másokról kijelenti, hogy gyerekes dolog amit csinálnak. Ez ugye nem lehet személyeskedés, hiszen te is így kezdted és te IGAZI FELNŐTT vagy! (a többiek bizonyára hamis felnőttek, vagy ilyesmi)