Szekeres Viktor

Már nem a Vasember a legsikeresebb eredeti Marvel-film

Ki hitte volna, hogy A galaxis őrzői fogják letaszítani a trónról a Vasembert, mely mindezidáig a legsikeresebb újkori, előzmény nélküli Marvel-film volt.

Jó volt A galaxis ?rz?i?
  • IGEN!
  • Nem...
  • Semmi extra.
Amikor a Marvel Studios bejelentette, hogy A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy) lesz a legújabb "eredeti" képregényfilmje, sokan húzták a szájukat és elképzelni nem tudták, hogy a meglehetősen fura és a többség által ismeretlen csapat története tömegeket fog érdekelni. És ez nem is meglepő, hiszen bár a Marvel-filmek új korszaka a Vasemberrel kezdődött, ami hatalmas sikert aratott (amerikai bevétel: 318 millió dollár, nemzetközi bevétel: 267 millió dollár), utána a Thor már közel sem durrant akkorát (amerikai bevétel: 181 millió dollár, nemzetközi bevétel: 268 millió dollár), és az Amerika kapitány sem (amerikai bevétel: 176 millió dollár, nemzetközi bevétel: 194 millió dollár) emelkedett ki annyira a blockbusterök közül.


Persze az Első Fázisnak nevezett időszak után meglódultak a Marvel-filmek bevételei, ugyanis A bosszúállók gigantikus aratását követően (amerikai bevétel: 623 millió dollár, nemzetközi bevétel: 895 millió dollár) minden, a The Avengersben szerepet vállaló Marvel-hős iránt megnőtt az érdeklődés. Azonban mindez nem volt garancia arra, hogy Űrlord, Groot vagy esetleg Mordály, a mosómedve hasonló érdeklődést fog generálni, főleg nem a tinédzserkorból kinőttek között.

Nos, eleinte az általános vélekedés beigazolódni látszott, hiszen nem jelentkezett túl nagy érdeklődés A galaxis őrzői iránt, azonban egy nagyon erős és hatásos marketingkampány vette kezdetét a tavalyi év második felében, mely egyrészt ismertséget hozott a csapat számára, másrészt felkeltették a nézők érdeklődését is irántuk. Ez a kampány, mely egy nem tipikus hangulatot vetített előre, a nyarat megelőző hónapokban csúcsosodott ki, s akkor már sejteni lehetett, hogy a film megbukni már biztos nem fog. Viszont még ekkor sem számítottak sokan arra, hogy ennyire jól fog szerepelni.


A galaxis őrzői remek példa arra, hogy nem csak a reklámok képesek sikeressé egy terméket. Persze már az sem volt semmi, hogy a film Amerikában 94 millió dolláros hétvégi bevétellel nyitott, alig 1 millióval a jóval bejáratottabb karaktereket felvonultató Amerika kapitány: A tél katonája mögött, de megelőzve a 91,5 milliós debütálást produkáló A csodálatos pókember 2-t - egy ismeretlen hősökből álló csapattól ez hatalmas bravúr. Az pedig mindent elmond a nézők véleményéről, hogy míg hasonló kezdéssel az új Pókember Amerikában 203, az Amerika kapitány 2 pedig 260 millió dollár bevételt ért el, addig A galaxis őrzői már 320 milliónál jár, és még legalább 10-15 millió benne van. És ez az a teljesítmény, amivel a film az eredeti Marvel-filmek trónjára került. (Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha a korábbi, nem a jelenlegi mozis kánonhoz tartozó Marvel-produkciókat is figyelembe vesszük, akkor a Sam Raimi-féle Pókember jobban teljesített, Amerikában 404 milliós bevételig jutott el.)

Most már csak az a nagy kérdés, hogy Harmadik Fázis "újonc" hősei, például Hangyaember (Ant-Man), vagy esetleg Doctor Strange iránt is ekkora lesz-e az érdeklődés, vagy valamikor ki kell pukkannia a Marvel-lufinak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • e98ff #29
    Akkor ez biz' nem a te filmed. Nincs olyan film, ami kivétel nélkül mindenkinek tetszik, ez van.
  • gombabácsi #28
    igen, szórakozni akarok, de ilyen filmeken nem lehet, mert unalmasak, ötlettelenek, fantáziátlanok, tufa ostobák stb
    ilyen filmeken én nem tudok szórakozni
    én olyan filmeken tudok amik érdekesek, ötletesek, van bennük fantázia, lélek stb.
  • gombabácsi #27
    asztamindennyét, még a szennyformersznél is jobb vót?
    ja vasember hahaha, vasemberek közt
  • BaliBoy #26
    Ízlések és pofonok. Én pl. a Watchment nagyon untam. Sajnáltam a végén, hogy a rendezői változatot választottam. Lehet egy picivel jobban tetszett volna ha a "sima" mozis verziót nézem meg.

    A GoG viszont egy rendkívül lebilincselő és szórakoztató film volt. Az elejétől a végéig le tudott kötni. Pedig egyébként a trailer alapján én sem vártam tőle túl sokat. Egy igazi pozitív csalódást okozott a film.
  • BaliBoy #25
    Rest in peace. Finally...
  • Fratello #24
    Mocskoss szeméttállat emberiségg SZÓRAKOZNI akar egy filmen, Tarr Béla és sorstársai pedig minimálbérből tengődnek mera valódi értékkel rendelkező filmeknek nem jut hely a moziban ezekmiatt!!!! EMBERISÉGMONJONLE!!!!!
  • Józsibácsi #23
    Príma indikátor. Az ilyen szemetek egyre növekvő sikere jelzi, hogy egyre inkább infantilizálódik, retardálódik az emberiség...
  • Zombee #22
    Kár, hogy történetben gyenge volt Sam Raimi trilógiája. De a színészi gárda tényleg jó volt, de azzal az új Pókemberben sincs baj.
  • kalapos01 #21
    Azt mondod, hogy a szkript remek volt, csak szerencsétlen Snyder rosszul rendezte meg?

    Egyébként tök mindegy, mert így lett egy jó képregényünk és egy jó filmünk. Jobb, mintha a film csak másolja a képregényt, így legalább újdonság volt.
  • Katalizátor #20
    "trailer alapján"

    Most ez komoly??? A trailerek hol adnak neked teljes látószöget egy filmmel kapcsolatban??? Mennyi 1000 jó trailer volt már szar filmekhez és mennyi rengeteg szar trailer jó filmekhez! Ki a francot érdekel egyáltalán? Az utolsó trailer, ami érdekelt az a Hobbit volt, mkivel GYU fan vagyok, persze miután a film szar lett, már nem is nézek trailereket. Bocs, de én a filmeket szeretem megnézni!