MTI

Az amerikai Y generációt érdekli a filmkritkusok véleménye

Az amerikai Y generációt, a mai húszas és harmincas korosztályt érdekli a filmkritikusok véleménye: egy tanulmány szerint 41 százalékuk nézi meg filmválasztásnál az interneten, hogy milyen átlagot ért el a produkció a kritikák alapján.

A Nielsen közvélemény-kutató amerikai mozilátogatókról szóló éves jelentésében, amely a most zajló Las Vegas-i CinemaConra, a mozitulajdonosok és forgalmazók konvenciójára időzítve jelent meg, azt írja, hogy miközben a kritika mint műfaj erős versenytársat kapott a közösségi média térfeléről, a kritikusok még mindig befolyásolják a mozizók döntéseit. Az Y generációsok 41 százaléka az olyan honlapokról tájékozódik mielőtt beülne egy filmre, mint a Rotten Tomatoes vagy az IMDb. A felmérésből az is kiderült, hogy tíz mozinéző közül nyolc legalább időnként elolvassa a filmkritikákat, filmismertetéseket, ha filmet választ.

"A jövő évi nagy mozis produkciók marketing-költségvetését tervező stúdióknak számításba kell venniük, hogy a mozilátogatók a közösségi médiából tájékozódnak. Ki kell használni a közösségi háló biztosította lehetőséget, hogy utat találjanak a közönséghez" - idézte a The Hollywood Reporter hétfőn Kathy Benjamint, a Nielsen alelnökét. A tanulmány szerint mozizók a közösségi médián keresztül kapcsolatban állnak egymással, a megkérdezettek 81 százaléka használja a Facebookot, 34 százalék a Twittert, 21 százalék fordul a Pinteresthez, 20 százalék a Google-hoz, 18 százalék az Instagramhoz. A CinemaCon egyik paneljét is éppen a filmkritikusok helyzetének szentelték, a program témája: szükség van-e még a filmek értékelésére manapság?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #2
    Nem, nem értelmesebbek az emberek. Csak megtanulták használni a netet. A régebbi időkben (90-es évek) én is tapasztalatok (pl színész, rendező személye) és szóbeli beszámolók alapján döntöttem - na meg, hogy van-e rá pénzem - arról, hogy mit nézek meg. Manapság fellebbentem az imdb-t, rotten-t, magyar fórumokat, aztán döntök. Persze így is belefutok unalmas cuccokba (pl Thor, stb), de összességében szórakoztató filmekre tudok az olvasottak alapján beülni.
  • zetortraktor #1
    Ez természetes. Ma már értelmesebbek az emberek, mintsem hogy vakon beüljenek egy filmre és hagyják magukat lehúzni.