Szekeres Viktor

Jövőre magyar sorozattal és a Trónok harca sztárjával erősít a Discovery

2014-ben több fronton is újít a magyar Discovery Channel. Nem elég, hogy Trónok harca-kötődésű fikciós sorozatot készítenek, de még saját gyártású, magyar szériát is láthatunk a csatornán.

Érdekel a Klondike?
  • Igen, biztos bepróbálom.
  • Csak, ha jókat olvasok róla.
  • Nem.
2014 a Discovery Channel legjobb éve lehet, hiszen két, meglehetősen nagy volumenű újítással is jelentkezik a csatorna. Egyrészt az eddigi dokumentum műsorok, valamint valóságshow-k mellé a jövő év első hónapjaiban felkerül a fikciós műfaj is, ami egy megírt tévésorozatot jelent, ami egyelőre minisorozat lesz. Másrészt pedig a sok amerikai és esetenként angol produkció mellett végre magyar szériát is láthatunk a Discoveryn.


Amerikában januárban, itthon februárban lép be a Discovery Channel a fikciós tévésorozatok világába: az arany témájú műsorokat tartalmazó kiemelt szezon keretében Klondike címmel indítanak el egy minisorozatot. A Prison Break készítője, Paul Scheuring által jegyzett Klondike Charlotte Grey könyvén alapul. A becsvágyról, szenvedélyről, kapzsiságról és megváltásról szóló mini egyik producere egyébként Ridley Scott.

A széria története nyüzsgő kanadai Dawson Citybe és a klondike-i vadonba kalauzolja a nézőket, akik a főhős Bill Haskell szemén át ismerhetik meg az elképzelhetetlen gazdagságot és a megannyi kihívást ígérő tájat. Azt a helyet, ahol az őslakosok, a kapzsi üzletemberek, a csábító szajhák és elszánt bányászok élete kérlelhetetlenül összefonódik - akár a fagyos föld alatt megbújó aranytelérek.


A Discovery egyébként később tovább fikciós sorozatokkal fogja bővíteni ezirányú portfólióját, ráadásul nem csak minikkel, hanem klasszikus, évente 10-13 epizóddal jelentkező szériákkal. Ezek egyike lehet a The Five Families, melyet nem más készítene, mint a Nagymenőket és a Casinót is jegyző Nicholas Pileggi. A sorozat(terv) története a New York-i maffia alapító atyjairól, az öt nagy családról szólna.

A Klondike amúgy a Discovery Channel már említett aranyos blokkjának egyik része lesz. A nemsokára erőteljes kampány kíséretében népszerűsítésre kerülő január-februári ARANY szezon olyan produkciókat fog felvonultatni, mint az Aranyláz Alaszkában, Aranyláz a Bering-tengeren és A dzsungel aranya. Ezekkel a műsorokkal a csatorna legutóbb fő műsoridős átlagánál 40%-kal jobb nézettséget ért el Magyarországon a kereskedelmi célcsoport körében.


A másik nagy újdonság a Discovery Channel műsorán egy sajátgyártású produkció megjelenése lesz - ezzel mondhatni a csatorna felveszi a Spektrum által intézett kihívást. Az Attraktor címmel képernyőre kerülő tízrészes produkciót az ugyanezen a néven futó sikeres webvideó-sorozatot gyártó csapat készíti, és Csehországban, Szlovákiában, valamint Magyarországon egyszerre fog képernyőre kerülni. Az Attraktor elvileg a legsikeresebb magyar webvideó-sorozat. Magyarósi Csaba és Mesterházi Dávid 2008-ban kezdett el videókat forgatni, és öt év alatt növekvő nézőszámmal rendelkező, erős márkát építettek fel. Több mint nyolcvan rövidfilmet készítettek óriási szerkezetekről, a leglehetetlenebb helyekre is eljutva, a legextrémebb járműveket kipróbálva.


Érdekel az Attraktor-sorozat?
  • Igen, mindenképp.
  • Esetleg kap egy esélyt.
  • Nem.
A sorozatban a két szerkesztő elsősorban a szovjet utódállamokból és a közép- és kelet-európai országokból származó nehézsúlyú gépeket és építményeket fog bemutatni, a katonai járművektől kezdve a repülőgépeken keresztül az erőművekig. Az Index.hu által gyártott széria célja, hogy a nézőkhöz közelebb hozza a körülöttük lévő világot és kielégítse természetes kíváncsiságukat. A Discovery közleménye szerint a készítők minden lehetőséget megragadnak arra, hogy kipróbálják és működésbe hozzák az összes járművet és gépet, így a nézők személyes benyomást kaphatnak ezekről a szerkezetekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!