Szekeres Viktor

Az ősz legnagyobb tévés durranása a Feketelista?

Az ember azt gondolta volna, hogy az ősz nagy tévésorozatos durranása a Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. lesz, azonban egyelőre a The Blacklist számít a fő közönségkedvencnek.

Megnézed a The Blacklist első részét?
  • Igen. És tetszett.
  • Igen, de nem volt túl jó.
  • Majd szinkronnal.
  • Esetleg, ha jókat írnak róla.
  • Dehogy nézem.
Amerikában az elmúlt hetekben több, mint egy tucat új sorozat indult el a legnagyobb tévécsatornákon, s most, hogy a többségből már 2-3 rész is adásba került, nagyjából látni lehet, hogy mely szériák szerepeltek jól, s melyek buktak meg csúfos módon. Persze azt érdemes megemlíteni, hogy a sikeres kezdés, valamint a kezdeti magas nézettség nem jelenti azt, hogy rossz kreatív döntéseknek köszönhetően egy sorozat az első évad közepére vagy végére nem kerülhet gödörbe, majd nézettség híján kukába - láttunk erre már bőven példát. Azt viszont nyugodtan szívvel ki lehet jelenteni, hogy azok a szériák, melyek pocsék nézettséggel kezdtek, biztosan nem fognak feltápászkodni, bukásra vannak ítélve.


Amerikában idén két őszi premiersorozat került le a képernyőről két epizódot követően: a lottónyertesekről szóló Lucky 7 című dráma, valamint a We Are Men című komédia - előbbi utolsó leadott epizódját 2,6 millióan látták, míg utóbbiét 5,4 millióan. A We Are Men bukása már csak azért is meglepetésnek mondható, mert remek szereplőgárdát szedtek össze, a sorozat főbb szereplői között ott volt Tony Shalhoub, Jerry O'Connell és Kal Penn is. E sorozatok mellett valószínűleg nem fogja sokáig húzni az ABC Betrayal című drámája és az Ironside című NBC-s krimi sem, valamint az NBC egyik komédiájának, a Welcome To The Familynek is minden bizonnyal meg vannak számlálva a napjai.

Persze a bukások, valamint a közepesnek mondható debütálások mellett sikerekről is beszámolhatunk. Például A bosszúállók című Marvel-mozifilm spinoffjaként indított Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. nagyszerű nézettséggel debütált, más kérdés, hogy a harmadik részre a nézőinek 40%-át elvesztette, ami nem éppen pozitív kritika az eddig leadott epizódokra nézve. Hasonlóképpen veszített bőven nézőket, de továbbra is sikernek mondható a Fox csatorna Sleepy Hollow című sorozata, melynek csak az alapjait kölcsönözték az ismert regényből, maga a széria inkább egy krimire hasonlít.


A fenti két sorozat sikerének valószínűleg az RTL Klub örülhet, náluk kerülhetnek bemutatásra, akár már tavasszal is. Viszont az első 3 epizód alapján az ősz legnépszerűbb sorozata a The Blacklist, mely Feketelista címmel jó eséllyel a TV2-n fog kikötni. A széria legutóbbi epizódját Amerikában 11,2 millióan látták és az első hetes adatok alapján ehhez még 5 millió DVD-felvevős néző is csatlakozik. A James Spader főszereplésével készült krimi főhőse a világ egyik legkeresettebb bűnözője, aki feladja magát az FBI-nál, hogy egy ügynöknő segítségével, saját lisájta alapján elkezdje levadászni a szemét valamiért szúró bűnözőket világszerte.

Az idei évad nagyobb csatornákra gyártott új sorozataiból majd két tucat került bemutatásra az elmúlt napokban, azonban télen és tavasszal még nagyjából ugyanennyi kerülhet képernyőre, köztük olyan favoritok, mint a jövőben játszódó krimi, az Almost Human, a Fringe alkotójától, a Josh Holloway főszereplésével készült Intelligence, mely egy, a teljes elektromágnes spektrumhoz hozzáférő ügynökről szól, valamint nemsokára képernyőre kerül a Magyarországon forgatott Dracula is, amely címe alapján mindenki kitalálhatja, hogy nagyjából mire számíthat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • goldmember #1
    Damu Roland kijött a sittről?