Szekeres Viktor

A búra alatt: 2 hét múlva láthatjuk az év legsikeresebb új sorozatát

A TV2 szerezte meg az év eddigi legsikeresebb új sorozatát, a Stephen King regényéből készített A búra alatt című scifit. Már az első előzetes is megnézhető.

Érdekel A búra alatt?
  • Annyira, hogy már nézem is.
  • Igen, biztos, hogy bepróbálom.
  • Érdekelt, de nem lett jó.
  • Esetleg. De csak, ha jókat olvasok róla.
  • Nem, kizárt. Ilyeneket nem nézek.
Az Under The Dome című scifi, mely nem csak a nyár egyik nagy tévés sikerének számít Amerikában, hanem az év legnagyobb sikerének, már ami az új sorozatokat illeti, Stephen King regényéből készül, ami itthon A búra alatt címen jelent meg. (A cím meglepő helyesírását az Európa Kiadó azzal magyarázza, hogy valamiképp utalni szerettek volna a képződmény különlegességére.) A regény, illetve a sorozat története egy kisvárosról, Chester's Millről szól, melyet egy nap rejtélyes okokból elvág a külvilágtól egy láthatatlan erőtér.


Az Amerikában hetente még most is több, mint tízmillió nézőt a képernyők elé ültető sorozatot a papírformának megfelelően a TV2 vásárolta meg, hiszen a hazai nézettségi verseny második helyezettje áll szerződéses kapcsolatban a CBS Television Studiosszal, mely a Steven Spielberg-féle Amblin Entertainmenttel közösen gyártja A búra alattot. Az viszont már annál meglepőbb, hogy a csatorna már most ősszel belekezd a széria sugárzásába, ráadásul mindazt kiemelt helyen teszi.

A premierre szeptember 11-én fog sor kerülni a TV2-n, este 9 óra után, ami azt jelenti, hogy a csatorna olyannyira bízik sorozatában, hogy az RTL Klub Szulejmánja ellen veti be, mely tavasszal a tavalyi év legnézettebb új sorozatát, a Sherlock és Watsont győzte le hétről-hétre. Ráadásul a TV2 rögtön két epizóddal fogja betámadni az RTL Klubot, bár azt egyelőre még nem tudjuk, hogy a továbbiakban is kettesével fogják-e adni a részeket, mint az RTL a Szulejmán esetében, vagy visszaállnak heti egy epizódra, hogy a sorozat kitartson egész ősszel.

A búra alatt hivatalos tartalma a TV2 oldala szerint egyébként a következő: Az Egyesült Államokbeli kisváros lakói egy nap különös jelenségre ébrednek. Hirtelen gyorsasággal egy rejtélyes erőmező, egy láthatatlan Búra ereszkedik le a településre. A pánik azonnal eluralkodik az embereken, ám a megpróbáltatások sora csak most kezdődik számukra. Teljesen elszigetelődnek a civilizációtól és a láthatatlan Búrát sem belülről, sem kívülről nem lehet megsemmisíteni. A csapdába esett városlakóknak így hát fel kell fedezniük a Búra eredetét, és létezésének célját...


A búra alatt első évadja 13 részes és az amerikai CBS csatorna már berendelte a második szezonját is, mely odakint jövő nyáron kerül adásba. A széria alapjául szolgáló könyv ismerőinek és kedvelőinek mindenképpen érdemes tisztában lenniük azzal, hogy a tévésorozat eltér a Stephen King-műtől. Természetesen akadnak köztük hasonlóságok, de több karakter és történetszál a tévés írók saját ötlete alapján készül, arról nem is beszélve, hogy mivel a sorozat több éven át lesz képernyőn, a sztori nem lesz lezárva pár nap alatt, mint a regényben, s persze a "megoldás" is teljesen más lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #17
    Itt az aranyszabály eltolódott a 10-11. részig. Most kezd érdekes lenni, de így is át kell tekerni a 80%-át, ami csak nyavajgás.
  • Renátó1985 #16
    Minden okostojás tudja, hogy sorozatnál 3 rész-t meg kell nézni, addig nem lehet eldönteni, hogy rossz! Nemegyszer én is 1 rész után nem szerettem valamit aztán még pár rész és imádtam. Sorozatoknál a 3 rész aranyszabály!
  • Ender Wiggin #15
    ráhibáztál, okostjás. az első rész elég is volt. meghagyom neked. élvezzed.
  • kalapos01 #14
    Ezek szerint a sorozatot nem nézed, mert az is választ ad minden kérdésre.
  • Ender Wiggin #13
    A Menekülő ember filmnek semmi köze a könyvhöz...
    A film szar, csak azért "jó", mert Svarci van benne és a videómagnók korszakában látta az ember, és azt gondolta, hogy vááááááá.

    @molnibalage: ezek szerint a könyvet nem olvastad, ugye? Mert az választ ad minden kérdésedre.
  • Deus Ex #12
    Nagy kedvencem a Remény rabjai, nemrégiben az eredeti novellát is elolvastam. Bár az írott forma sem volt rossz, de sok a történetben kihagyott ziccert csak a filmfeldogozásnál tettek a helyére, feszesebb, kerekebb lett tőle a történet.

    Molni, nálatok szilárdtestfizikán nem tárgyalták a Plot Device erőtércsalád jellemzőit..?;-)
  • Molnibalage #11
    Hülye kérdés, de ha semmi sem jut át, akkor hogyan nem fulladnak meg vagy halnak szomjan egy idő után? Mert a víz körforgása akkor megszűnik, tehát csak az a víz marad, ami a búrán belül van. Oxigént még mondjuk termelhetnek a fák, de akkor meg további érdekes kérdés, hogy a légnyomás hogyan változik egy zárt térben? Mert ez melegszik és hűl is.

    Igen, a hülye mérnök kukacoskodik. :)
  • sempron07 #10
    Köd, Rózsa vére, Az, Christine, Tűzgyújtó
    - és most jön majd még a Carrie is, várhatóan jó lesz -

    Ha meg jó zombis filmet várunk akkor még a Mobilt is megcsinálhatnák. :)

    King nyilatkozta a Simpson család film után, hogy már régóta megírta vázlatként a könyvet.
  • zetortraktor #9
    Azért nem 1-2, hanem inkább 10-12. Holtsáv, Holtsáv sorozat, Ragyogás, A remény rabjai. A menekülő ember, Állj mellém, 1408, A köd, Holtsáv, Kedvencek temetője, Tortúra és szerintem még sokan tudnák folytatni.
  • Macropus Rufus #8
    alap, hogy a King könyvekből készűlt filmek (1-2 kivételtől eltekintve) barmoi szarok lettek. Sztem ez is be fog állni ebbe a sorba...