Szekeres Viktor

Az év legjobban várt scifije bevételi rekordot hozott Amerikában

Októberben még egy film sem hozott nyitó hétvégéjén akkora bevételt Amerikában, mint a Gravitáció című scifi. Ez pedig azért is nagy fegyvertény, mert eredeti, tehát nem folytatásnak számító produkció ritkán kerül ekkora magasságokba.

Ahogy egyre több előzetest láttunk a Gravitáció (Gravity) című scifiből és ahogy egyre több kritikát (szinte kivétel nélkül pozitívat) olvastunk róla, úgy bizonyosodhattunk meg arról, hogy Alfonso Cuarón új filmje nem valami kevesek által nézett kritikuskedvenc lesz, hanem hatalmas bevételeket szakító produkció. Nos, a jóslatok igaznak bizonyultak, sőt, a valóság túl is szárnyalta azokat, hiszen az előzetesen várt 40 milliós nyitóhétvége helyett az első becslések szerint 55,5 millió dolláros bevétellel debütált a film Amerikában, ami októberi bevételrekordot jelent.

A korábbi októberi csúcstartó 52,5 millió dollárral a Paranormal Activity 3 volt, a további helyezettek között pedig ott van a Jackass 3D, az Elrabolva 2, a Horrorra akadva 3, illetve High School Musical 3 is. A a Gravitáció hatalmas teljesítményéről mindent elmond, hogy az októberi toplistán az első élőszereplős, nem folytatás film a 9. helyet elfoglaló Az átok (The Grudge) 39,1 millió dollárral, de mint ismeretes, az is feldolgozás. Előrejelzések szerint ez a nyitány a remek fogadtatással párosítva akár 200 milliós amerikai bevételt is eredményezhet.

A Gravitáció nyitánya egyébként nem csak októberi rekord volt, hanem George Clooney és Sandra Bullock pályafutásának a legerősebb nyitányát is jelentette. Előbbi esetében ez már csak azért jelent sokat, mert végre nem a Batman és Robin vezeti ezt a listát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!