MTI

Parkolás mobiltelefonnal

A Centrum Parkoló Kft. októbertől teljes üzemben működteti a mobil parkolást Budapesten, az általa üzemeltetett zónákban.

Szűcs Ákos, a Centrum Parkoló Kft. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: mindhárom mobilszolgáltató cég hálózatából lehetséges a parkolási díjfizetés SMS-sel, feltöltős és előfizetéses telefonról egyaránt. A mobil parkolási rendszer a beérkezett SMS alapján indítja, illetve zárja le a parkolást. Előnye hogy a telefon segítségével bárhonnan indítható vagy meghosszabbítható a parkolás, illetve bármikor leállítható. A készpénzes és a kártyás parkolási módtól eltérően így határozatlan időtartamra is lehet parkolást kezdeményezni.

A parkolás összege a mobil parkolásnál is ugyanannyi, mint az automatából vett jegy esetében, csak az SMS díja jelent többletköltséget a felhasználónak. A mobil parkolás igénybevételéhez személyesen kell szerződést kötni a Centrum Parkoló Kft. erre kijelölt ügyfélszolgálati irodáiban. A fizetéshez kapcsolódó folyószámlát banki átutalással lehet feltölteni, illetve a T-Mobil előfizetői SMS-ben is feltölthetik.

Szerződéskötéskor a megadott rendszámhoz hozzárendelnek egy egyedi azonosítójú matricát, amelyet az autó szélvédőjére kell belülről felragasztani. Egy szerződésben több telefonszámot és rendszámot is meg lehet adni, akár egymáshoz rendelve, akár feltétel nélkül. Az utóbbi esetben a megadott telefonszámok bármelyikéről indítható parkolás a megadott valamennyi járműre.

A Centrum Parkoló Kft. Budán az I., II., XI. és a XII. kerületben, Pesten pedig a VI., VII. és a VIII. kerület mellékutcáiban üzemeltet parkolási zónákat - tájékoztatott a vezérigazgató.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #15
    A demokráciának a lényege a népakarat, és ha számszakilag nézzük sokmillió érdeke áll szemben pár tízezerrel (elhanyagolható)
    Azt nevezem én pimaszságnak, amikor a demokráciával és a jogaival takarózva egy kisebbség tesz keresztbe a többségnek (Miért? Mert megteheti).
    A demokrácia =/= zsarolás, ez esetben az összes civilizált állam által elfogadott NEM TÁRGYALUNK ZSAROLÓKKAL elv lép életbe
    Lényegében ezeket az embereket és a vezetőiket szidjuk JOGOSAN, amikor pl feleslegesen be kell mennünk a BP-i dugóba
  • AMD64 #14
    Szerintem meg nem zsarolás,mert végig úgy volt hogy a M0 hidnak lesz lehajtója,majd a végén azt akarták megetetni az emberekkel hogy szetdózerolják a környéket és még nem is használhatják a hidat.
    Tudod azért hívják ezt a rendszert demokráciának,és nem diktatúrának ahogyan ezt te elképzeled.
  • mrzed001 #13
    Nos, a híd nekik jogos, DE nem az a lényeg, hogy mit kérnek, hanem hogy hogyan!
    Nem mindegy, hogy:
    odamész valakihez, hogy aggyámá egy százast, vagy
    odamész valakihez egy bicsakkal, hogy no agyá egy százast

    Ezt momentán zsarolásnak hívják. Még ha szükség is lenne nekik a hídra, innentől kezdve én mondanám azt nekik, hogy nyasgem (míg ha 4 éve belementek volna mindenbe, mostanra már esetleg épülne nekik, szókásos emberi butaság és felesleges fontoskodás ...).
    Meg persze ne felejtsük el, hogy a többség (1,5 millió BP-i és környéki, meg a teljes átmenő forgalom kb 2-4 millió autó/hó) érdeke a keveseké (?) felett, szóval ennél a pontnál 4 év vita után én montam volna azt hogy (bár nem vagyok diktatórikus), de ha 10 percen belül nem írják alá, akkor ledózeroltatom a teljes falut és a vita lezárva [és nincs smile, ezt komolyan mondom]
  • AMD64 #12
    Azok az idióták 60 éve várják a hidat,és amikor megépülne az M0 hid akkor bejelentik nekik hogy a szigetre nem lesz lejáró.
    Magyarul kapnak hidat de használni ők nem tudják.
    Ezek után szerinted extra hidat követelnek?
  • mrzed001 #11
    Úgy tudom nem az ottélők (nekik jó lenne), hanem a helyi önkormányzatok zsarolják ezzel az államot, hogy kapjanak sportpályát, meg extra hidat (az idióták)
  • Cat #10
    az M0ást nem pénzhiány miatt nem fejezik be, hanem az ott élők nem akarják hogy mellettük épüljön autopálya, és folyamatosan perelnek. Ha meg a várostol tul távol lenne a körgyuru, akkor elvesztené az elkerülő ut szerepét.
  • mrzed001 #9
    És bizonyos érdekeltségi körök gazdagítására (semmi szolgáltatásért ennyi pénzt még nem fizettél :p)
  • aaaaa #8
    "Elvileg ennek az egésznek az a célja, hogy ne menjenek be az autók a városba" Ez egy baromi nagy hazugság. Téged már sikerült részben "megtéríteniük". Ha csak a beszedett pénz feléből befejeznék az M0-st már sokat javulna a helyzet. A kisebb városokban, a Balaton partján meg aztán bőven van hely, de már ott is fizethetsz a semmiért, egyértelmű , hogy a lehúzásra megy a dolog...
  • pemga #7
    Hmm, lehet, hogy meg fogtok kövezni, de :). Elvileg ennek az egésznek az a célja, hogy ne menjenek be az autók a városba. Ennek egyik eszköze ez. (Az más kérdés, hogy az opportunisták egyből rácuppantak a dologra és semmit nem forgatnak vissza, bizonyos kultúráktól eltérően...) Ráadásul a város nem nagyon nyújt semmi alternatívát (ld. tömköz fejlesztés, a 4-es metró is most már kb. 25 éve húzódik, igen, eleve is 4-et terveztek...) Az utakat szélesíteni ugye nyilván már nem lehet, mélygarázsokat építeni pedig új házaknál lehet csak, oda nyomják is rendesen, csakhát az nem egyik napról a másikra megy... A közlek lámpák trükközésével tudják valamelyest szabályozni a hömpölygő áradatot, de ez eltántorítani embereket nem fog :)). Biciklivel meg ugyan talán lehet (néhol) menni, vannak próbálkozók, de messze van attól, hogy valós alternatíva legyen.

    Megoldás állampolgári részről? Kivárás+panaszkodás vagy evakuálás... Egyéb ötlet?
  • mrzed001 #6
    Teljesen egyetértek
    Azt az utat az én adómból építették, ami mellett az én adómból épített parkolóhely van.

    Mégis, milyen szolgáltatást nyújt nekünk a parkolótársaság? Azt, hogy bérbeadja az én épnzemből épített parkolót nekem ??
    Ráadásul semmiféle felelősséget nem vállal a parkolóhelyért:
    - nem őrzi a kocsit,
    - nem ellenőrzi a parkolóhely biztonságát (beszakad aszfalt, összetörik kocsid ők nem hibásak)
    - nem takarítja a parkolóhelyet
    - nem kotorja le róla a havat (te a házad előtt köteles vagy, de Ő az általa "üzemeltetett" parkolóhelyen nem)
    Ráadásul nem igaz, hogy a parkolódíj óta több a hely a belvárosban, kb ugyanannyi, csak most a semmiért még fizetnünk is kell
    +ráadásul a parkoló cégek nem hogy hoznák a pénzt az önkormányzatoknak, hanem még viszik is el (ha nincs bizonyos forgalom önkormányzat fizet, volt egy ilyen balhé valamikor)

    Szóval fizetünk a nagy semmiért egy olyan cégnek, ami lenyeli teljesen a beszedett pénzt, és nem tesz semmit érte

    Egy szóval: UNDORÍTÓ