15
-
#15 A demokráciának a lényege a népakarat, és ha számszakilag nézzük sokmillió érdeke áll szemben pár tízezerrel (elhanyagolható)
Azt nevezem én pimaszságnak, amikor a demokráciával és a jogaival takarózva egy kisebbség tesz keresztbe a többségnek (Miért? Mert megteheti).
A demokrácia =/= zsarolás, ez esetben az összes civilizált állam által elfogadott NEM TÁRGYALUNK ZSAROLÓKKAL elv lép életbe
Lényegében ezeket az embereket és a vezetőiket szidjuk JOGOSAN, amikor pl feleslegesen be kell mennünk a BP-i dugóba
-
#14 Szerintem meg nem zsarolás,mert végig úgy volt hogy a M0 hidnak lesz lehajtója,majd a végén azt akarták megetetni az emberekkel hogy szetdózerolják a környéket és még nem is használhatják a hidat.
Tudod azért hívják ezt a rendszert demokráciának,és nem diktatúrának ahogyan ezt te elképzeled. -
#13 Nos, a híd nekik jogos, DE nem az a lényeg, hogy mit kérnek, hanem hogy hogyan!
Nem mindegy, hogy:
odamész valakihez, hogy aggyámá egy százast, vagy
odamész valakihez egy bicsakkal, hogy no agyá egy százast
Ezt momentán zsarolásnak hívják. Még ha szükség is lenne nekik a hídra, innentől kezdve én mondanám azt nekik, hogy nyasgem (míg ha 4 éve belementek volna mindenbe, mostanra már esetleg épülne nekik, szókásos emberi butaság és felesleges fontoskodás ...).
Meg persze ne felejtsük el, hogy a többség (1,5 millió BP-i és környéki, meg a teljes átmenő forgalom kb 2-4 millió autó/hó) érdeke a keveseké (?) felett, szóval ennél a pontnál 4 év vita után én montam volna azt hogy (bár nem vagyok diktatórikus), de ha 10 percen belül nem írják alá, akkor ledózeroltatom a teljes falut és a vita lezárva [és nincs smile, ezt komolyan mondom]
-
#12 Azok az idióták 60 éve várják a hidat,és amikor megépülne az M0 hid akkor bejelentik nekik hogy a szigetre nem lesz lejáró.
Magyarul kapnak hidat de használni ők nem tudják.
Ezek után szerinted extra hidat követelnek? -
#11 Úgy tudom nem az ottélők (nekik jó lenne), hanem a helyi önkormányzatok zsarolják ezzel az államot, hogy kapjanak sportpályát, meg extra hidat (az idióták) -
Cat #10 az M0ást nem pénzhiány miatt nem fejezik be, hanem az ott élők nem akarják hogy mellettük épüljön autopálya, és folyamatosan perelnek. Ha meg a várostol tul távol lenne a körgyuru, akkor elvesztené az elkerülő ut szerepét. -
#9 És bizonyos érdekeltségi körök gazdagítására (semmi szolgáltatásért ennyi pénzt még nem fizettél :p) -
aaaaa #8 "Elvileg ennek az egésznek az a célja, hogy ne menjenek be az autók a városba" Ez egy baromi nagy hazugság. Téged már sikerült részben "megtéríteniük". Ha csak a beszedett pénz feléből befejeznék az M0-st már sokat javulna a helyzet. A kisebb városokban, a Balaton partján meg aztán bőven van hely, de már ott is fizethetsz a semmiért, egyértelmű , hogy a lehúzásra megy a dolog... -
pemga #7 Hmm, lehet, hogy meg fogtok kövezni, de :). Elvileg ennek az egésznek az a célja, hogy ne menjenek be az autók a városba. Ennek egyik eszköze ez. (Az más kérdés, hogy az opportunisták egyből rácuppantak a dologra és semmit nem forgatnak vissza, bizonyos kultúráktól eltérően...) Ráadásul a város nem nagyon nyújt semmi alternatívát (ld. tömköz fejlesztés, a 4-es metró is most már kb. 25 éve húzódik, igen, eleve is 4-et terveztek...) Az utakat szélesíteni ugye nyilván már nem lehet, mélygarázsokat építeni pedig új házaknál lehet csak, oda nyomják is rendesen, csakhát az nem egyik napról a másikra megy... A közlek lámpák trükközésével tudják valamelyest szabályozni a hömpölygő áradatot, de ez eltántorítani embereket nem fog :)). Biciklivel meg ugyan talán lehet (néhol) menni, vannak próbálkozók, de messze van attól, hogy valós alternatíva legyen.
Megoldás állampolgári részről? Kivárás+panaszkodás vagy evakuálás... Egyéb ötlet? -
#6 Teljesen egyetértek
Azt az utat az én adómból építették, ami mellett az én adómból épített parkolóhely van.
Mégis, milyen szolgáltatást nyújt nekünk a parkolótársaság? Azt, hogy bérbeadja az én épnzemből épített parkolót nekem ??
Ráadásul semmiféle felelősséget nem vállal a parkolóhelyért:
- nem őrzi a kocsit,
- nem ellenőrzi a parkolóhely biztonságát (beszakad aszfalt, összetörik kocsid ők nem hibásak)
- nem takarítja a parkolóhelyet
- nem kotorja le róla a havat (te a házad előtt köteles vagy, de Ő az általa "üzemeltetett" parkolóhelyen nem)
Ráadásul nem igaz, hogy a parkolódíj óta több a hely a belvárosban, kb ugyanannyi, csak most a semmiért még fizetnünk is kell
+ráadásul a parkoló cégek nem hogy hoznák a pénzt az önkormányzatoknak, hanem még viszik is el (ha nincs bizonyos forgalom önkormányzat fizet, volt egy ilyen balhé valamikor)
Szóval fizetünk a nagy semmiért egy olyan cégnek, ami lenyeli teljesen a beszedett pénzt, és nem tesz semmit érte
Egy szóval: UNDORÍTÓ -
sultan70 #5 "a Centrum Parkoló Kft. erre kijelölt ügyfélszolgálati irodáiban"
Nem lehetett volna a cikkben közölni az említett címeket? -
#4 Az Japánban van :) -
tehen_m #3 Kínában lehet venni levegőt...
(oxigánbár vagy mi) -
westerneer #2 Na ja mindenki már abból akar megélni amiből tud, lassan palackozzák a levegőt és azt is venni kell, kapitalizmus... fasza... :( -
aaaaa #1 Elég szomorú, hogy ez a parkolásnak nevezett törvényesített szabadrablás egyre elfogadottabbá válik.
Ez kifejezeetten jó, hogy a nagy semmiért már mobilon is fizethetünk... Akár napi többezer forintot is.
És néhány idióta már azt is bevette ,hogy mindez csak a parkolóhelyek gazdaságosabb kihasználása miatt történik, és milyen jó is ez nekünk.
Örülök, hogy gyalog még ki lehet menni az utcára fizetés nélkül, és ha megállok a gyaloglás közben azért még nem kell fizetni... Ki tudja meddig ???... :(