Berta Sándor

Az intelligens autókra még várnunk kell

Valószínűleg nem fogja áldani az intelligens autókat megálmodó mérnökök nevét egy francia autós, akinek gépkocsijában lévő automatikus sebesség-ellenőrző rendszer önálló életre kelt. Az autó magától 190 kilométer/órás sebességre gyorsult fel.

Gyakran hallani, hogy a jövő autói már képesek lesznek arra, hogy kinyissák a garázsajtókat, vagy hogy jelezzék a szintén intelligens háznak, mikor érkezik haza a család. Azonban, mint azt az alábbi eset is mutatja, addig a szakembereknek még van min dolgozniuk. Hicham Diquiedt horrorisztikus élményeiről a francia Le Berry Républicain nevű francia napilapnak számolt be. Semmi nem utalt arra, hogy a francia autós élete minden bizonnyal leghajmeresztőbb élményét fogja hamarosan átélni.

A férfi az A71-es úton haladt az ország belseje felé és mint később elmondta, a sebesség-ellenőrző rendszert 130 kilométer/órára állította be a Renault típusú gépkocsijában. Eleinte nem is volt semmi gond. Azonban Bourges környékén gyorsított, hogy kikerüljön egy előtte haladó tehergépkocsit és ekkor az automatikus sebesség-ellenőrző rendszer önálló életre kelt. A gépkocsi magától 190 kilométer/órás sebességre gyorsult fel, a férfi pedig kénytelen volt szembenézni a ténnyel, hogy ha nem talál gyorsan valami megoldást, akkor az autó elektronikai rendszerének, illetve a sebesség-ellenőrző chip meghibásodása miatt minden bizonnyal szörnyet fog halni.

A "kísértetautó" - a volánnál a tehetetlen utasával - közel 200 kilométer/órás sebességgel száguldott át Franciaországon. A 29 éves férfi többször is fékezni próbált, de hasztalanul. Végül felhívta a csendőrséget, akik azonnal intézkedtek. Kis idő múlva mögötte volt a csendőrség gépkocsija és a csendőrök megpróbáltak segíteni neki. Felmerült például annak a lehetősége is, hogy kiszakítsa a helyéről a sebesség-ellenőrző chip és a fék között található mágnest. Végül egy óra elteltével sikerült a motort lelassítania, majd az autót is megállítania.

Hicham Diquiedt szinte sokkos állapotba került, de sikerült úrrá lennie a nem mindennapi helyzeten. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az autót végül 20 kilométerre egy autópálya-építkezéstől meg tudta állítani, mert nagyobb baj is történhetett volna. Elővigyázatosságból a csendőrség kiürítette a Combronde közelében lévő munkaterületet és készenlétbe helyeztek rendőr- és mentőautókat is. A munkásoknak el kellett hagyniuk az építkezési területet, míg az autósoknak a leállósávban kellett leparkolniuk.

Érthető módon a 29 éves férfinek egy időre elege lett napjaink chipekkel, fedélzeti számítógépekkel és más elektronikai "kütyükkel" felszerelt csodagépjárműveiből. A Renault cég közölte, hogy azonnal megvizsgálják az autót, különös tekintettel a fedélzeti számítógéprendszerre. Magyarázatot azonban nem tudtak adni a szokatlan és hajmeresztő jelenségre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kontar #19
    Elég hihetetlennek tűnik, az 1órás száguldozás közben sehol egy olyan kanyar amit nem lehet 190-el bevenni? milyen jól jött volna neki egy mblast.exe, seperc alatt lekapcsolta volna a mozgó trágyadombját.
  • gradU #18
    Csatlakozom az "überkacsa hír"-t kiáltók táborához.
    Nem müködött a fék... Hmmm, talán ha a pedált megtaposta volna. Szvsz ma a Priuson kívül nagyon kevés autóban van e-fék (a pedált nyomva jelet ad, hogy mennyire szeretne lassulni, az ISA(D) meg energiavisszatermeléssel fékez 5km/h-ig lassít, üzemi féknek használják.) Egyébként ott is bizonyára 2 független rendszer van a fékezésre. Az említett francia kocsiban aligha volt ilyen e-fék... Ha meg hidraulikus, akkor fognia kell. (van 2 ftlen kör)

    A kártyát (ha Laguna) ki lehet húzni, van a start/stop gomb is, ezekre tuti leáll. Persze a fék- és a kormányszervo nem fog segíteni, ill. a fék csak 2-3 pumpálásig, meg a kormányzár is (mint említettétek) bekattanhat.

    Az említett mágnes meg érdekes, hogy mit szolgálhat az utastérben. A "fék" egyébként mit jelenthet a cikkben? A gépjárműveken fékrendszer van. Tán a pedál lenne? Oda minek tennének állandó mágnest, milyen jelet ad az a sebességről... Talán a féktárcsák környékén vmi jeladóra gondoltak? 190-nél bajos lenne kinyúlni addig... Nem fog kiderülni.

    Mi a vélemény arról a lehetséges prózai okról, hogy ugye éppen előzött, vagyis gázt adott. Tf, hogy padlógázt, és a szőnyegbe beakadt a gázpedál.
    Ezután gyorsulni próbál a kocsi....
  • DW #17
    És a kártya nem szedhető ki? Ugyanakkor a gyújtás a gombbal megszakítható (szerintem), tehát most azon nem illik vitázni, hogy kulcsos-s vagy sem.
    Amúgyis, mi az, hogy sebességellenörző rendszer? Ha a tempomatra gondol, akkor az nem így működik.

    "sebesség-ellenőrző chip és a fék között található mágnest" Mi ez bazzeg, sínfék?:D Ugyanmár.
  • archkoven #16
    Azért mondjuk én nem kockáztatnám meg 190-nél kivenni a kulcsot, bár csak erős kormányelfordításnál szokott lezárni a kormányzár, de ha mégis akkor a szopás.
    Egyébként az autót akármikor meg tudod állítani fékkel akár hogy is dolgozik a motor.
    Ha üresbe rakom elméletileg szétforoghatná magát a motor, de az injektoros autók minegyikében korlátozva van a fordulatszám, tehát nem lenne baja, de ha mégis akkor sem hiszem hogy meditálna az ember ha tele lenne a gatyája.

    Szerintem a hír totál kamu.
    Egyébként jobban hangzott volna ha 20 méterrel áll meg a kapu előtt.
  • dez #15
    Huhh.. Tehát elég egy apró műszaki hiba (kis kontakthiba, szoftvehiba, stb.), és irányíthatatlanná válhat az autó?
  • hungi #14
    Te olyan hülye lennél hogy 190km/óránál behúznád a kéziféket? gratula....
  • mixi #13
    Az ilyen kategóriáju Renault-k nem slusszkulcsosak, hanem egy kártyával és nyomógombbal indíthatók...
  • DW #12
    Automata váltót is üresbe lehet rakni, tehát nem értem. F@sság.
  • TeszteloPontHu #11
    És valószínűleg a kézifék is önállósította magát...
  • De1Ryan #10
    Nekünk renault lagunánk van és avval is voltak kezdetben elektronikai broblémák de szerencsére csak a erékdefekt jelzővel egyszer elektronoka nélkül mentünk se sebesség se fordulatszám se semmi:)