IBM, Honda: Szófogadó autók

A két társaság hétfői bejelentése szerint a közeljövőben olyan Honda autó modellek jelennek meg, amelyek az IBM technológiájának köszönhetően szófogadó, intelligens társai lehetnek a vezetőknek.

Az International Business Machines Corp. (IBM) hétfőn aláírt egy megállapodást a japán Honda Motorral, amelynek értelmében a két társaság közösen fog kifejleszteni egy beszádhang által vezérelhető, interaktív rendszert, amely számos esetben a vezető segítségére lehet majd.

Az új rendszer többek között olyan szolgáltatásokkal fogja elkényeztetni a vezetőt, mint például a legközelebbi üzemanyagtöltő állomás, étterem, vagy akár szálloda megkeresése. Az IBM elmondása szerint a számos extrafunkcióval ellátott, beszédhang-, illetve érintésérzékeny kijelző által vezérelhető navigációs rendszer a 2003-as Honda Accord modellekbe fog elsőként bekerülni, amelyek szeptemberben kerülnek forgalomba.

A beszédfelismerő funkciót egy, a kormányon elhelyezett gombbal lehet majd aktíválni, amelyet követően a rendszer várja a vezető szóbeli parancsát. A szoftver a parancs értelmezését követően az autó audiórendszerén keresztül, szóban nyújt segítséget a vezetőnek.

Az IBM ViaVoice beszédhang-felismerő szoftverére épülő megoldás kibővített szókészlettel rendelkezik, és nem okoz problémát számára az akcentussal beszélők megértése sem, derült ki Raj Desai IBM vezető nyilatkozatából. - Az új rendszer sokkal közelebb áll a természetes párbeszédhez, mint a jelenlegi megoldások, amelyek csak parancsszavakat értenek meg - mondta az IBM telematikus rendszerekkel foglalkozó részlegének igazgatója.

Az IBM rendszerének áráról egyik társaság képviselői sem kívántak nyilatkozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • gz8 #9
  Apa kocsit hajt!
 • Yfel #7
  Én megvárnám a rendszerhez az SP6-ot

  És eddig úgy gondoltuk, hogy az autómata váltó elvette a vezetés élvezetét

  Megyek veszek egy régi bogarat :)
 • Tompi #2
  Dadogos a volannal:
  - Most fordulj [email protected]
 • Bilux #1
  nájtrájderr
  kit gyere ide fíling..
  vagy kit szájki a kocsebó :)