Berta Sándor

Együttműködik a Jaguar Land Rover és az nVidia

A két gyártó kooperációja minden területre ki fog terjedni.

A megkötött megállapodás értelmében 2025-től a Jaguar Land Rover (JLR) minden egyes új járműve az nVidia Drive nevű szoftverplatformra fog épülni, amely egyszerre tartalmaz biztonsági, vezetési, parkolási és asszisztens rendszereket. A gépkocsik belsejében az nVidia Drive segítségével mesterséges intelligencia funkciók gondoskodnak majd a nagyobb biztonságról és kényelemről, többek között a sofőrök és az utasok ellenőrzéséről, valamint az egyes autók környezetének a felméréséről.

A felhasználandó csomag az nVidia Drive Hyperionon alapul, amelynek része a Drive Orin nevű központi számítógép, a Drive AV nevű szoftver és a Drive IX, amely biztonsági és hálózati rendszereket, valamint környezeti szenzorokat foglal magában. A Drive Orin futtatja a Jaguar Land Rover Operating System operációs rendszert, amely az adott jármű mesterséges intelligencia agya, míg a Drive Hyperion az információkat szállítja a központi idegrendszernek. Emellett a Jaguar Land Rover a saját fejlesztésű megoldásokat fog alkalmazni az nVidia DGX segítségével a mesterséges intelligencia modellek képzésére, míg a Drive Sim programot a valós idejű szimulációkra használja majd. Hosszú távon pedig lehetővé válhat a funkciók biztosítása a gépkocsik teljes élettartama alatt.

Jensen Huang, az nVidia vezetője kiemelte, hogy a következő generációs autók az ipart az egyik legnagyobb és legfejlettebb technológiai ágazattá fogják tenni. A szoftveresen meghatározott, programozható járművek flottái új funkciókat és szolgáltatásokat kínálnak majd a gépkocsik élettartama alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!