Gyurkity Péter

Itt az elektromos DeLorean

Az új cég ezzel a modellel váltana üzletmodellt, autógyártóvá alakulva át.

A DeLorean neve sokak számára csenghet ismerősen, az eredeti vállalkozás fejlesztése ugyanis a Vissza a jövőbe mozifilmekben szerepelt, az időutazást téve lehetővé a főhősök számára. Az akkor használt típus egyes darabjainak értékesítése az elmúlt 40 évben is folytatódott, bár ezt már egy új cég végezte, most azonban érdekes lépésre készülnek, amely egyben nagy váltást is jelentene.

A DeLorean Motor Company a napokban jelentette be az Alpha5 véglegessé válását, ez azonban már tisztán elektromos változatként futna be, az eredeti típus, a DMC-12 külalakjára emlékeztető kialakítással. Ez utóbbi némileg letisztult és áramvonalasabb, hiszen az aerodinamika terén a Tesla Modell 3 mutatóival vetélkednének, az elektromos meghajtással pedig sokkal jobb számokat érnének el, mint az 1981-es autónál, hiszen a 100 km/h-s sebességre alig 3 másodperc alatt gyorsulhatnánk fel. A pontos technikai jellemzők jó részét még nem ismerjük, a hivatalos oldalon egyértelműen a kinézetre helyezik a hangsúlyt, ott egyelőre egy-egy példány lefoglalására nyílik lehetőség.


Érdemes megjegyezni, hogy a most tevékenykedő cégnek semmilyen kötődése nincs az eredetihez, hiszen az annak idején, még az első mozifilm megjelenése előtt csődbe ment. A jogokat jóval később, 1995-ben, egy brit illető szerezte meg, ő azóta végzi az eredeti raktárkészlet értékesítését és a meglévő tulajdonosok kiszolgálását, a fenti lépéssel azonban már autógyártóvá avanzsálnának, csatlakozva az új terület úttörőihez, bár nyilván egy jóval kisebb és szerényebb változatban. Ezzel alakítanák át a márkát és tennének szert egy teljesen új, remélhetőleg szélesebb vásárlói bázisra, ez azonban nyilván nagyon rizikós húzás, hiszen nemrég arról írhattunk, hogy a britek fele például nem akar elektromos autót.

A tervek szerint az új modell egy augusztusi rendezvényen mutatkozik majd be hivatalosan, ezt követné az értékesítés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #2
    kár, hogy nyomokban sem tartalmaz DeLorean-t. Talán a sirályszárny ajtók. Mert még a formájának a körvonala sem hasonlít a névadó vashoz.
    Semmi egy pillanatig sem idézi fel a névadó vasat. Semmi.
    (kezdve azon, hogy az eredeti vas csak két üléses volt.)
  • noland #1
    1.21 század GW :D