Berta Sándor

A holoride partnere lett a HTC

A cég immár három partnerrel rendelkezik és kezdődik a platformjának az autókba való rendszerintegrációja.

A holoride GmbH az Audival közösen 2019 januárjában mutatta be azt a technológiát, amely a virtuális tartalmakat valós időben a gépkocsik mozgásához igazítja és virtuális valóság élményplatformokká változtatja a járműveket. A megoldásnak köszönhetően a hátul ülő utasok egy virtuális valóság szemüveg segítségével még valósághűbben tudják megélni a filmeket, a videojátékokat és az interaktív tartalmakat. A társaság második partnere a Porsche lett, míg a harmadik most a HTC.

A holoride már 2019-ben jelezte, hogy a technológia alapvetően minden elérhető és jövőbeli virtuális valóság szemüvegen működhet, azonban most mégis némi meglepetést keltett, hogy a vállalat közölte, hogy - az Oculus Rifttel kapcsolatos tesztelések után - a HTC Vive Flow bevonásával valósul meg a rendszer további tesztelése és bevezetése. A HTC termékének a kiválasztása olyan szempontból érthető, hogy a súlya mindössze 189 gramm és a kábel segítségével nem az adott járműhöz, hanem a felhasználók okostelefonjához kapcsolódik. A készülék egyúttal vezérlőegységként is működik.

A holoride az interaktív virtuális valóság tartalmak mellett akár klasszikus 2D-tartalmakkal is használható, például egy kibővített mozi üzemmódban lehetővé teszi a virtuális mozivászonra való átváltást. Az esztendő második felében a HTC Vive Flow lesz az első holoride-kompatibilis virtuális valóság szemüveg, amely a járművekbe való rendszerintegráció területén használható lesz. Nils Wollny, a holoride GmbH társalapítója és vezérigazgatója azt mondta, hogy a szolgáltatás használatára a HTC Vive Flow az ideális eszköz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    Ha eddig nem hánytál be az utazástól, hát majd most fogsz! XD