Berta Sándor

A Ferrari a Qualcomm technológiai partnere lett

A két fél egyedi digitális pilótafülkéket akar tervezni és megalkotni.

2016 januárjában az Audi, majd a Volkswagen, 2017 februárjában pedig a Citroën és a Peugeot kapcsán derült ki, hogy a gépkocsijaiba integrálja a Snapdragon chipeket. Nemrég ismertté vált, hogy a Qualcomm olyan beszállítókkal dolgozik együtt, mint a Bosch, a Continental és a Harman azért, hogy a saját Snapdragon Digital Cockpit Platformját ötvözze a különböző járművekkel. Ezenkívül a Qualcomm megállapodást írt alá a Renault vezetőivel a digitális megoldásai integrálásáról.

A Ferrari és a Qualcomm most jelezte, hogy technológiai partnerré vált. Az amerikai chipgyártó a Forma 1-es verseny- és a következő sportautók, valamint az elektronikus sportok területén egyaránt támogatja a neves olasz gyártót. Emellett a társaság a Ferrari Forma-1-es csapatának szponzora is lett.

A Snapdragon Digital Chassis számos technológiát ötvöz, amelyek között ott van a 4G, az 5G, a Wi-Fi, a Bluetooth, a C-V2X, a felhőkapcsolat; a fejlett sofőrsegítő rendszereket és az autonóm közlekedést támogató Snapdragon Ride Platform; illetve a 4K-kijelzőket, prémium hangzást, stream-ajánlatokat és biztonsági funkciókat felvonultató Snapdragon Cockpit. A Qualcomm technológiai platformját használja már a BMW, a General Motors, a Honda, a Hyundai, a Jetour, a Jidu, a Mahindra, a Nio, az Opel (Astra Plug-in-Hybrid), a Peugeot (Peugeot i-Cockpit - Peugeot 308), a Polestar (Polestar 3), a Renault (Mégane E-Tech Electric), a Saic Motor, a Volvo, a WM Motor és az Xpeng.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!