Berta Sándor

A Qualcommé lett a Veoneer

Az amerikai konszern komoly összeget fizet a svéd cégért.

Az már szeptember elején ismertté vált, hogy a Qualcomm 4,6 milliárd amerikai dollárért fel akarja vásárolni a Veoneer nevű svéd autóalkatrész-gyártót. Cristiano Amon, a Qualcomm első embere akkor leszögezte, hogy hosszú távon mindenképpen maradnak az autóipar területén. Érdekesség, hogy a Veoneer és a Volvo Cars korábban létrehozta a Zenuity nevű leányvállalatát.

A Qualcomm most bejelentette, hogy megvásárolta a Veoneert és a tranzakció végül nem 4,6, hanem 4,5 milliárd amerikai dollár értékű lett. Bár ősszel az amerikai társaság biztos volt az üzlet sikerében, azonban most kiszivárgott, hogy a folyamat során akadt egy komoly kihívója: a Magna International Inc. Végül csak a Qualcomm és a New York-i székhelyű SSW Partners befektetői csoport lett a befutó és kiderült, hogy az üzlet várhatóan jövőre zárulhat le.

A Qualcomm már augusztusban 37 dollárt kínált részvényenként a svéd cégért és ezzel alaposan rálicitált a Magna International Inc. ajánlatára. Ennek ellenére a Veoneer sokáig ragaszkodott a Magnának tett ígéretéhez. Az amerikai konszern és az SSW Partners által megadott részvényenkénti 37 amerikai dolláros ár egyébként a Qualcomm adatai alapján 18 százalékkal nagyobb a Magna International Inc. által ajánlott összegnél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!