Berta Sándor

Európa felé nyitna a Qualcomm

Az amerikai konszern kész egyeztetni a kontinensen lévő gyártókkal és beszállítókkal. Ezzel gyakorlatilag az Intel példáját követi, bár gyárak létrehozása még nem merült fel.

Cristiano Amon, a Qualcomm első embere az IAA Mobility nevű müncheni konferencián azt nyilatkozta, hogy nagyon konstruktív beszélgetéseket folytatnak az érintett európai chipgyártó cégekkel. A céljuk az, hogy sikerüljön megnövelni a gépkocsikba szánt chipek gyártását.

Jelenleg a Qualcomm nem gyártat chipeket Európában, mert az elsődleges partnerei a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. (TSMC), a Samsung Electronics, a GlobalFoundries és a Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC).

A társaság a francia kormánnyal és európai uniós szintén folytat tárgyalásokat. Bár jelenleg a legtöbb szerződéses gyártó a tömegtermelésre összpontosít, de egyeztetések zajlanak a csúcstechnikás gyártással kapcsolatos beruházásokról is.

A vállalat emellett 4,6 milliárd amerikai dollárért fel akarja vásárolni a Veoneer nevű svéd autóalkatrész-gyártót. Amon leszögezte, hogy hosszú távon mindenképpen maradnak az autóipar területén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!