Berta Sándor

Újabb gyártó modelljeibe kerülnek Snapdragonok

A Citroën és a Peugeot márkájú gépkocsikba is integrálni fogják a processzorokat.

A Qualcomm és a PSA Group bejelentette, hogy 2020-tól az autógyártó számos modelljébe kerül Snapdragon 820A típusú rendszerchip. Ez a tabletekbe és okostelefonokba kifejlesztett Snapdragon 820 kifejezetten járművekbe szánt verziója. A fő egységek a négy Kyro-mag, az Adreno-530 grafikus chip, az LPDDR4 memóriák és a Hexagon DSP, amelyet a Hexagon Vector eXtensions (HVX) gépi tanulási rendszer egészít ki. A PSA csoport a bevételét tekintve jelenleg a világ nyolcadik legnagyobb autógyártójának számít. A konszern tavaly több mint 3,4 millió gépkocsit tudott értékesíteni.

A Snapdragon 820A képes több nagy felbontású kijelzőt vezérelni, emellett a 3D-navigációhoz és a videók vagy zeneszámok streameléséhez is kiválóan használható. A chip erőforrásai jól eloszthatók a különböző alrendszerek (tájékoztatás, szórakoztatás stb.) között.

A Qualcommnak alig másfél év alatt ez már a harmadik ilyen jellegű bejelentése. A sikeres egyeztetések után 2016 januárjában az Audi, majd idén januárban a Volkswagen jelezte, hogy a modelljeibe integrálja a Snapdragon chipeket. A Volkswagen járműveibe 2019-től építik be a Snapdragon 820 különböző változatait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!