Berta Sándor

Külső légzsákot kapott a Nuro AI új robotjárműve

A vállalkozás bemutatta következő generációs csomagszállító kocsiját.

A Nuro AI tavaly február végén megkapta az amerikai közlekedési minisztériumhoz tartozó National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) különleges közúti közlekedési engedélyét. 2020 áprilisában pedig Kalifornia engedélyezte a startupnak, hogy a különleges autóit vészhelyzetben beavatkozni tudó biztonsági sofőr nélkül is tesztelhesse az állam területén, így többek között akár a Szilícium-völgyben is.

A Nuro AI most bejelentette a következő generációs robotjárművét. Az új modell esetében számos dolgon javítottak a fejlesztők, így például felszerelték külső légzsákkal, amely az esetleges balesetek esetében nyújthat védelmet a gyalogosoknak vagy a kerékpárosoknak. Az önállóan közlekedő gépkocsi maximális sebessége 70 kilométer/óra lehet és legfeljebb 110 kilogramm súlyú árucikk szállítására képes.


Különlegessége, hogy képes melegen vagy hidegen tartani a szállított élelmiszereket és más csomagokat. A kialakított rendszerben összesen 24 bevásárlócsomag helyezhető el, amelyeket kérésre akár mínusz 5 Celsius-fokig is lehűthetők vagy legfeljebb 46 Celsius-fokra felmelegíthetők. Az ügyfelekkel való kommunikációt a jármű külső részén elhelyezett integrált érintőképernyő segíti. Amennyiben valaki csomagot vár, akkor a kijelzőn keresztül megadhatja a PIN-kódját, majd kinyithatja az érintett tárolót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!