Berta Sándor

Rugalmas önjáró platformot fejleszt a Schaeffler és a Mobileye

Az új rendszer számos célra felhasználható.

Az Intel 2017-ben vásárolta meg a Mobileye nevű céget, amely tavaly novemberben közölte, hogy száműzné a kormányt a gépkocsijaiból és 2020 augusztusa óta Münchenben teszteli a robotautóit, amelyek hamarosan egész Németországban útra kelhetnek. A járművek a Ford átalakított modelljei és eddig mindegyik gépkocsiban volt egy vészhelyzetben beavatkozó biztonsági sofőr.

Az IAA Mobility 2021 konferencián most kiderült, hogy a Schaeffler és a Mobileye egy olyan rugalmas önjáró platformot tervezett, amely számos vezető nélküli megoldáshoz alkalmazható. A szakemberek ehhez ötvözték a Schaeffler fejlesztési és iparosítási szakértelmét, amelyet a meghajtások és a futóművek területén szerzett, valamint a Mobileye által a vezetőket segítő rendszerek és az autonóm közlekedés területén gyűjtött tapasztalatait.

Az új Rolling Chassis nevű moduláris rendszer a tervek alapján 2023-tól lesz elérhető az autó gyártók számára és elsősorban magas szinten automatizált (SAE Level 4) buszok és más járművek kifejlesztését teszi majd lehetővé.

A két fél emellett hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást kötött. Matthias Zink, a Schaeffler AG ágazati technológiákért felelős vezetője kiemelte, hogy a gyors szabályozási és technológiai változások, a növekvő urbanizáció megnövelik az alternatív, újszerű koncepciók iránti keresletet. A fenntartható mobilitás meghatározó szerepet játszik a 2025-ös ütemtervükben. A céljuk az, hogy a Mobileye szakembereivel közösen autonóm buszokat fejlesszenek ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!