Berta Sándor

Közös céget alapított a Foxconn és a Stellantis

Az ágazati szereplők egyre jobban tarthatnak a tajvani konszerntől.

A májusban bejelentett stratégiai partnerség mellett közös vállalkozást hoz létre az idén januárban a francia Peugeot S.A. (PSA) és az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles (FCA) összeolvadásával megalapított Stellantis és az elsősorban az Apple beszállítójaként ismert Foxconn (Hon Hai Precision Industry Co.). A Stellantis, amely jelenleg a világ negyedik legnagyobb autógyártója, 400 000 embert foglalkoztat és összesen 14 márka (Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall) tartozik hozzá.

A Mobile Drive néven megalapított vállalat mindenekelőtt hálózatba kötött okosműszerfalakat fog készíteni a Stellantishoz tartozó összes márkához. A közös cégben a két fél egyenlő tulajdonrésszel rendelkezik. A Mobile Drive székhelye Hollandiában van és elsősorban beszállítóként tevékenykedik majd, s főleg navigációs szoftvereket, beszédasszisztenseket és mobil fizetési megoldásokat fog szállítani.

A Stellantis 2025-ig 30 milliárd eurót akar a márkáihoz tartozó gépkocsik elektromos meghajtásra való átállításra fordítani, illetve a szoftverfejlesztésbe befektetni. A Foxconn pedig egyre inkább megpróbál megjelenni megbízásos gyártóként az autóiparban. A tajvani konszern az elmúlt időszakban bemutatta a saját elektromos járművét és sikerült az első megbízásokat elnyernie a Fisker és a Byton autófejlesztő társaságoktól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!