Berta Sándor

Foxconn - Stellantis együttműködés jön

A tajvani konszern teljesen új területen vetheti meg a lábát és válhat jelentős piaci szereplővé.

Az idén januárban a francia Peugeot S.A. (PSA) és az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles (FCA) összeolvadásával megalapított Stellantis jelenleg a világ negyedik legnagyobb autógyártójának számít. 400 000 embert foglalkoztat és összesen 14 márka (Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall) tartozik hozzá. Most kiderült, hogy a Stellantis és az elsősorban az Apple beszállítójaként ismert Foxconn (Hon Hai Precision Industry Co.) stratégiai partnerséget alakít ki. A két társaság elsősorban gépkocsikba szánt informatikai és fedélzeti rendszereket, valamint más hálózatba kötött szolgáltatásokat fog kifejleszteni.

Az együttműködés részletei csak a közeljövőben lesznek ismertek, de a Bloomberg gazdasági hírügynökség bennfentesekre hivatkozva azt írta, hogy a cél a hálózatba kötött vezérlés és a digitális szolgáltatások megalkotása lehet a járművek esetében.

A Foxconn egyre inkább megpróbál megjelenni megbízásos gyártóként az autóiparban. A tajvani vállalat az elmúlt időszakban bemutatta a saját elektromos gépkocsiját és sikerült az első megbízásokat elnyernie a Fisker és a Byton nevű járműfejlesztő cégektől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!