Berta Sándor

Új fejlesztő­központot nyitott Kínában a Continental

A cég erősíteni akarja az autóipari programfejlesztési képességeit.

A Continental bejelentette, hogy a Csungkingben létrehozta az új szoftver- és rendszerfejlesztési centrumát, s ezáltal jelentős mértékben bővíteni tudta a kínai alkalmazásfejlesztési kapacitásait, amelyeknek különösen a korszerű járműkoncepciók területén veheti majd nagy hasznát. Miután a jövő járművei intelligensek és "okosak", ezért a komponenseik, a rendszereik és a programjaik folyamatosan, gyorsan és biztonságosan kommunikálnak egymással. Ehhez azonban nagyfokú hálózatba kötöttség és automatizálás kell, amelyet viszont a sokoldalú alkalmazások tesznek lehetővé.

Nikolai Setzer, a Continental vezetője kiemelte, hogy ezzel a lépéssel az egyre erősödő kínai növekedésre reagálnak. A menedzser rámutatott, hogy az ázsiai állam a világ legnagyobb autópiaca és ezért is fontos a társaság számára a helyi értékteremtés. Jelenleg már a vállalat minden tizedik alkalmazottja Kínában dolgozik. Világszerte mintegy 20 000 szoftver- és IT-szakembert foglalkoztatnak, továbbá egy saját szoftverakadémiát működtetnek. A csungkingi központ megnyitásával még szorosabbra fűzik a kapcsolatukat a fejlesztőcentrumok globális hálózatával, s több tudásra és tapasztalatra tehetnek szert.

Becslések alapján az autóiparban a globális szoftverkiadás a 2019. évi 20 milliárd amerikai dollárról 2030-ra 50 milliárd amerikai dollárra fog nőni. A legnagyobb piac pedig 34 százalékos részesedéssel Kína lesz. A Continental az ázsiai országban fejlesztett technológiákat innovatív vezetést segítő rendszerekbe fogja integrálni. Eddig egymilliárd járműbe építették be a Continental szoftvereit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!