Berta Sándor

Előre kerülhetnek a német megrendelések a tajvani chipgyár­tóknál

Az autóipari hiány belátható időn belül megoldódhat.

Néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy chiphiány miatt több cég, köztük a Volkswagen is leállította gyártósorait. A Daimler, a Fiat Chrysler, a Honda és a Nissan is figyelmeztetést adott ki, hogy problémák lehetnek a gyártási folyamatokban. A jelenlegi helyzet érinti a Fiat Chryslert, a Fordot, a Nissant, a Subarut és a Toyotát is. Az ügy megoldására a német kormány képviseletében Peter Altmaier gazdasági miniszter a tajvani kollégájához, Wang Mei-huához fordult azért, hogy a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. (TSMC) a gyártás során vegye előre a német megrendeléseket.

A politikus közölte, hogy a cél az, hogy rövid és hosszú távon további gyártási kapacitások szabaduljanak fel az autóipari chipek számára. Altmaier pozitív visszajelzéseket kapott a TSMC képviselőitől. A német gazdasági minisztérium szóvivője elmondta, hogy az ázsiai beszállítóktól való függőség csökkentésére és a jövőbeli hasonló problémák elkerülésére Berlin azt tervezi, hogy támogatni fogja az európai és német gyártási kapacitások kibővítését.

A TSMC bejelentette, hogy előnyben fogja részesíteni az autóipari megrendeléseket. A tajvani gazdasági minisztérium egyik munkatársa megerősítette, hogy Wang Mei-hua már múlt héten vasárnap egyeztetett a konszern képviselőivel és ők az autóipari szállítmányok előtérbe helyezését ígérték. A társaság igyekszik majd optimalizálni a chipgyártást, hogy azt hatékonyabbá tegye.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Akkor jo volt a multkori tippem, megiscsak a TSMC okozta a gondot. (a kinai alternativ gyarakat ugyanis nem tudjak a nyugati cegek a helyi kormanyon keresztul utasitani)