Berta Sándor

Lézeres érzékelő javítja a Daimler teherautók önvezetését

A fejlesztések eredménye a még biztonságosabb és jobban automatizált közlekedés lehet.

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Daimler Trucks és a Luminar Technologies, Inc., amely Light detection and ranging (LiDAR) hardvereket és szoftvereket fejleszt. A két fél négyes szintű automatizált közlekedésre (SAE Level 4) képes tehergépkocsikat akar készíteni, amelyek egyelőre elsősorban az amerikai autópályákon, később világszerte közlekedhetnek.


A kooperáció keretében a Daimler Trucks, a Daimler Trucks North America (DTNA), a Torc Robotics és a Luminar szakértői szorosan együtt fognak működni azért, hogy a Luminar technológiáját továbbfejlesszék és ezáltal az nagy sebesség mellett is használható legyen. A munka leginkább az objektumfelismerést, a megfelelő adatfeldolgozást és a teljes rendszer teljesítményének a növelését érinti. A partnerség erősítése miatt a Daimler Trucks kisebbségi tulajdonrészt szerzett a Luminarban.

A partnerek úgy vélték, hogy az autonóm kamionokban nagy lehetőségek vannak, például jelentős mértékben javíthatnak a logisztika hatékonyságán és biztonságán. Az együttműködés túlmutat a technológiai megoldásokon és az elsődleges szempont a biztonság növelése, ezért részt akarnak venni új biztonsági szabványok kidolgozásában és szorosan kooperálni szeretnének azok gyakorlatba való átültetésében. A Luminar 2017 áprilisában vált ismertté, amikor továbbfejlesztette a LiDAR-t. A cég egy újfajta lézeres érzékelőt fejlesztettek ki az önvezető autókhoz, mely már 200 méteres távolságból azonosítja a dolgokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!