Berta Sándor

Teljesen digitalizált autógyár épül Berlinben

Az üzemet két nagy német konszern építi fel.

A Siemens jelentette be, hogy a Mercedes-Benzzel közösen hoz létre a német fővárosban egy teljes mértékben digitalizált létesítményt, amelyben az elképzelések alapján kizárólag elektromos autókba beépített alkatrészeket fognak készíteni. A gyárat a Marienfeldében lévő Mercedes-üzem területén alakítják ki.

Jörg Burzer, a Mercedes-Benz termelési vezetője hangsúlyozta, hogy a Digital Factory Campus követendő példa lesz a világszerte működő 30 Mercedes-létesítmény számára. Cedrik Neike, a Siemens vezetője hozzátette, hogy nem csupán a gyártási folyamat és a beszállítói lánc egyes elemeit akarják digitalizálni, hanem a teljes rendszert. Mind a két fél egyaránt több tízmillió eurót fektet be a projektbe.

A Mercedes-Benz az eddig dízelmotorokat készítő gyárat átépíti digitalizálási kompetenciaközponttá. Burzer közölte, hogy az alkalmazottakat tovább akarják képezni azért, hogy a gyártási folyamatokat vezérlő és energia-megtakarító digitális alkalmazásokat is tudjanak fejleszteni. A Siemens Mendix nevű programozási platformja ebben segíthet majd az érintetteknek. A Mendix előnye, hogy a használatához nincs szükség átfogó IT-ismeretekre. Neike úgy vélte, hogy így a szoftverfejlesztés és az üzemben való alkalmazás közvetlenül kapcsolódik majd egymáshoz, ennek köszönhetően naponta több millió adat elemzése válhat könnyebbé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!