Berta Sándor

Új-Mexikóban épít teszt­centrumot a Daimler Trucks

A gyártó kibővíti az amerikai partnercégével kialakított együttműködését.

A Daimler Trucks és a Torc Robotics az Amerikai Egyesült Államokban teszteli az első nagy mértékben automatizált (SAE 4-es szintű) kamionját. A vállalat az önállóan közlekedő teherautókra fókuszál és háttérbe szorul az autonóm személygépkocsik fejlesztése. A gyártó most bejelentette, hogy az Autonóm Technológiai Csoportja előkészíti az önállóan közlekedő haszongépjárművek Új-Mexikóban végrehajtandó próbáját. Az egység ezért egy további tesztközpontot hoz létre az amerikai szövetségi állam legnagyobb városában, Albuquerque-ben. Az új környezetből kinyert adatokat felhasználják majd a továbbfejlesztett rendszerekkel ellátott modellek őszi tesztelésekor.


A Daimler Trucks és a Torc már tavaly tavasz óta dolgoznak együtt, s olyan fedélzeti biztonsági rendszereket fejlesztenek autonóm tehergépkocsikhoz, amelyek a jelenlegi és a jövőbeli legmagasabb követelményeknek is megfelelnek. A távlati cél pedig egy olyan teherautó-alváz készítése, amely kiválóan alkalmas a nagy mértékben automatizált közlekedéshez, s egyúttal a legmagasabb fokú megbízhatóságot és biztonságot garantálja.

Martin Daum, a Daimler Truck AG első embere hangsúlyozta, hogy már egy évvel az amerikai partnerükkel való kooperáció elindítása után közlekednek autonóm kamionok a közutakon, folyamatosan bővítik a járműflottájukat és a számos megtett tesztkilométernek köszönhetően értékes tapasztalatokat szereztek. Ráadásul az együttműködés egy egyedülálló és még nagyobb teljesítményre képes szakértői csapatot hozott létre. Michael Fleming, a Torc Robotics vezetője hozzátette, hogy már az első esztendőben is nagyon sok dolgot értek el és a kooperáció miatt gyorsabban fejlődhettek, mint egyszerű szoftvercégként.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!