Berta Sándor

Autonóm kamionokhoz készít szenzorokat a ZF és a TuSimple

A két fél a jövőben szorosan együttműködik egymással.

A TuSimple amerikai startup önállóan közlekedő tehergépkocsikat készít, míg a ZF Friedrichshafen az egyik vezető autóipari beszállítócég. A két vállalat a jövőben közösen fog szenzorokat, kamerákat, radarokat, Light Detection and Ranging (LiDAR) egységeket és központi számítógéprendszereket fejleszteni az autonóm közlekedéshez. A megoldásokat az önállóan közlekedő kamionokba integrálják majd.

Thomas Wenzel, a ZF szóvivője kijelentette, hogy a partnerség célja az autonóm közlekedés továbbfejlesztése és ők elsősorban a tehergépkocsikra összpontosítanak. A kooperációba az eddig megszerzett mérnöki tudásukat és a termékeiket adják bele, a TuSimple pedig az elmúlt esztendőkben megszerzett tapasztalatait. A német társaság mindenben támogatni fogja a tengerentúli vállalkozást azért, hogy a rendszerét integrálni tudja a különböző járművekbe. A partnerséget egyaránt vonatkozni fog Európa, Kína és Észak-Amerika területére.

A 2015-ös alapítása óta a TuSimple 300 millió dollárt gyűjtött a befektetőktől, amelyek között volt a Sina, a UPS és a Mando Cororation. A cég flottájába jelenleg 40 önállóan közlekedő kamion tartozik, amelyek hetente körülbelül 20 utat tesznek meg Arizona és Texas között. A tehergépkocsik emellett Kínában is közlekednek. Minden teherautóban helyet foglal egy sofőr, aki kizárólag vészhelyzet esetén avatkozik közbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!