Berta Sándor

Guruló alkalmazás­bolttá tenné az autót a Volkswagen

Az autógyártó egy globális online terjesztési platformot építene ki, amelyen keresztül a járműtulajdonosok szoftvereket és funkciókat vásárolhatnak, s kezelhetik azokat.

Az új szolgáltatás kiépítése annak köszönhetően válik lehetővé, hogy teljes mértékben a Volkswagen tulajdonába került a diconium nevű vállalkozás. A gyártó már 2018 novemberében megszerezte a cég 49 százalékos tulajdonrészét, most pedig a fennmaradó 51 százalékot is.

A cél az, hogy az ügyfelek különböző funkciókat és programokat vásárolhassanak a hálózatba kötött gépkocsijaikhoz, legyen szó a multimédiás tartalmak streameléséről, a tankolásért, a feltöltésért és a parkolásért való automatikus fizetésről, valamint a fedélzeti rendszerek és alkalmazások vezeték nélküli frissítéseiről. Az új platformot összekötik a Volkswagen felhőajánlatával is.

Christian Senger, a társaság digitális autókért és szolgáltatásokért felelős vezetője kiemelte, hogy szeretnének az ügyfeleiknek egyre átfogóbb ajánlatot kínálni innovatív digitális szolgáltatásokból, amelyeket kényelmesebb és biztonságosan használhatnak közvetlenül a járműveikből. Az új platform ennek jelenti a technológiai alapját.

A fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben az egyes gépkocsik gyakorlatilag guruló alkalmazásboltokká válhatnak és számos fontos funkció, továbbá például a fedélzeti szoftverek frissítéseit is maguktól elvégezhetik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Schwarz #1
    Soför: Kocsi! Tükörfűtés bekapcs.
    Kocsi: 50 juró lesz, kártyát elfogadok.