Berta Sándor

Adatközpontot épít a BMW és a Tencent

A két nagyvállalat erősíteni akarja az autonóm autók kínai fejlesztését.

A BMW és a Tencent megállapodott arról, hogy az ázsiai államban épít fel egy nagy adatcentrumot az önállóan közlekedő gépkocsik számára. A német gyártó már most is összesen több mint ezer kínai mérnököt foglalkoztat három helyen és Münchenen kívül ezek a legnagyobb kutatási és fejlesztései létesítményei. Jochen Goller, a BMW kínai vezetője kijelentette, hogy az ázsiai ország különösen alkalmas az autonóm közlekedés fejlesztésére. Mindez annak is köszönhető, hogy a kínai kormány világos álláspontot alakított ki a kérdésben és Kína rengeteg pénzt fektetett be a területbe - sokkal többet, mint amennyit például a Szilícium-völgy.

A néha kaotikus kínai közlekedés különleges kihívást jelent. Azt Alejandro Vukotich, a BMW autonóm közlekedésért és a sofőrt segítő rendszerek fejlesztéséért felelős globális vezetője is elismerte, hogy ez eleinte megoldhatatlan probléma volt. De később rájöttek arra, hogy ennek a helyzetnek van egy komoly előnye: ha sikerül a helyi problémákat megoldani, akkor a megoldásokat más piacokon is lehet majd alkalmazni. Ezért csatlakoztak a Baidu Apollo platformjához.

Az új adatközpontot Peking mellett hozzák létre és szorosan együtt fog dolgozni a Münchenben található hasonló létesítménnyel. A szigorú kínai kibervédelmi törvény előírásai miatt ugyanakkor az ázsiai országban gyűjtött adatok nem továbbíthatók külföldre. Érdekesség, hogy a BMW - első külföldi gyártóként - tavaly májusban kínai tesztengedélyt kapott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!