Berta Sándor

Felpörgette az autonóm vezetési fejlesztéseket a GM

A gyártó több, mint háromszorosára növelte tesztflottáját, már 180 elektromos Chevrolet Bolt rójja magától az utakat.

A General Motors bejelentette, hogy a közeljövőben további 130 önállóan közlekedő Chevrolet Bolt gépkocsi rója majd az Amerikai Egyesült Államok útjait. Mindez azt jelenti, hogy a társaság három amerikai városban, illetve szövetségi államban (San Francisco - Kalifornia; Scottsdale - Arizona és Detroit - Michigan) immár összesen 180 robotjárművet tesztel. Az új autókat az Orion Assembly Plant nevű General Motors üzemben készítették január óta és második generációs modelleknek számítanak. A gyár a michigani Orion Township területén található. Mary Barra, a cég első embere kijelentette, hogy ez a gyártási mérföldkő ismét egy lépéssel közelebb viszi őket ahhoz, hogy a személyes mobilitásról alkotott víziójuk valósággá váljon.

A tesztgépkocsikat olyan technológiákkal szerelték fel, mint a LIDAR, valamint kamerákkal, szenzorokkal és más eszközökkel látták el, amelyek felgyorsíthatják a biztonságosan, megbízható módon és teljesen önállóan közlekedő járművek fejlesztését.

Tavaly májusban írtunk arról, hogy a General Motors azt tervezi, hogy a Lyft nevű utazásmegosztó platformmal közösen egy éven belül önállóan közlekedő és a Chevrolet Boltra épülő elektromos meghajtású taxikat tesztelne a közutakon. A technikát, amellyel az átépített Chevrolet Bolt robottaxikat felszerelik, a Cruise Automation Inc. szállítja, a startupot a General Motors egymilliárd dollárért vásárolta fel és a lehető leggyorsabban szeretné is felhasználni a birtokába került tudást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!