Berta Sándor

A MediaTek is az autópiacra készül

A tajvani chipgyártó a hálózatba kötött gépkocsikhoz és az autonóm közlekedéshez szállítana megoldásokat.

A MediaTek 2017 első negyedévében jelenne meg az autópiacon, úgy vélik, előnyben lehetnek a piac többi szereplőjével szemben. A 15 000 embert foglalkoztató vállalat úgy érzi, hogy jó pozícióban van ahhoz, hogy a multimédia és a szenzorok területén a járműipar beszállítója legyen. Siegmund Redl, a MediaTek üzletfejlesztési alelnöke és európai marketingért felelős vezetője hangsúlyozta, hogy az autóiparban komoly növekedési potenciál van és a közeljövőben egyre inkább előtérbe kerülnek majd a gépkocsikban a különböző félvezetők. A szakértők ez utóbbi területen évi 10-20 százalékos növekedést várnak.

A társaság az elmúlt 12 esztendőben 10 milliárd dollárt fektetett be a kutatás-fejlesztésbe, s ennek köszönhetően olyan erős technológiai portfóliót épített fel, amely a modemeket, a számítástechnikai technológiákat és az intelligens algoritmusokat is felöleli. A vállalat elsősorban a járműveken belüli informatikai és szórakoztató megoldásokra, a telematikára és a biztonságos vezetőt segítő rendszerekre összpontosít. A MediaTek előnye az lehet, hogy mindent lefedő megoldást tudna kínálni, így a gyártóknak nem kellene a különböző alkatrészeket több beszállítótól beszerezniük. Redl közölte, hogy integrált félvezetőcsomagot akarnak piacra dobni, ami egy egységes termék lenne és ami ma még hiányzik az autóiparból. Az ő erősségük az, hogy nagy adatmennyiségeket tudnak valós időben feldolgozni.

A MediaTek a második olyan cég lehet, amely a mobilpiacról léphet be a gépkocsik területére. Az ARM szeptember végén jelezte, hogy járművekbe és robotokba szánt chipet tervezett. A Cortex-R52 kifejezetten az önállóan közlekedő autókhoz és a robotokhoz készült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!