MTI

Fejlesztési szövetség alakult az 5G mobilhálózat autókban való alkalmazására

Járműelektronikai fejlesztési szövetséget alakítottak az autógyárak és mobilhálózati gyártók, az ötödik generációs mobil távközlési szabvány optimális alkalmazásának kifejlesztésére.

Az 5G Automotive Association tagja az Audi, a BMW és a Daimler autógyárak mellett az Ericsson és Huawei mobil távközlési hálózati berendezés gyártó vállalatok, valamint az Intel és Qualcomm félvezető áramkör gyártó vállalatok. A szövetség nyitott új tagok belépése előtt. Az ötödik generációs (5G) mobil technológia a 4G/LTE szabványnál tízszer gyorsabb adatátviteli sebességet képes biztosítani. A járműelektronikai digitalizációhoz és az autonóm módon közlekedő járművek kifejlesztéséhez ezért az autóipar számára különös jelentőséggel bír az ötödik generációs hálózati technológia elterjesztése.

Alexander Dobrindt német szövetségi közlekedési és digitális infrastruktúra miniszter ígérete szerint Németország a világon elsőként teljes lefedettséggel ötödik generációs mobil távközlési infrastruktúrát hoz létre 2025-ig - közölte a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!