Berta Sándor

Steve Jobs visszakapja parkolási bírságát

A városban az elmúlt 20 évben jelentős túlfizetések történtek a parkolási bírságok területén, az esetekben IT-vezetők is érintettek voltak.

San Francisco közlekedési hivatala (SFMTA) nyilvánosságra hozott egy listát, amely azt mutatja, hogy mely személyek fizettek túl nagy összeget a parkolási büntetések kiegyenlítésekor. Az érintettek visszakaphatják a különbözeteket.

A listán több ezer személy neve szerepel, van, akié többször is. Az érintettek között van Steve Jobs, aki már 2011 októberében elhunyt. Az üzletember négy parkolási büntetés kiegyenlítésekor összesen 174 dollárral fizetett többet és az összeg visszajárna neki. Szintén a listán van Travis Kalanick, az Uber vezérigazgatója, akire szintén négy parkolási büntetést róttak ki és aki 510 dollárral többet fizetett be a város kasszájába. A listán szerepel továbbá Jerry Brown, Kalifornia kormányzója, aki 33 dollárral többet fizetett be és Kamala Harris kaliforniai főállamügyész is.

A hivatal adatai alapján 1995 és 2012 között összesen több mint 200 000 esetben fizettek be az emberek több pénzt a kelleténél. A túlfizetések összege meghaladta a 6 millió dollárt, egyes esetekben 15 és 2210 dollár között volt. Paul Rose, az SFMTA szóvivője közölte, hogy próbálták megtalálni az embereket, de akadt, akinél rosszak voltak a megadott információk. A hivatal minden érintettett arra kért, hogy március 3-ig jelentkezzenek, különben az összeg végleg az SFMTA büdzséjét fogja gazdagítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Candi #1
    No az lenne a poén, ha Steve bácsi is jelentkezne :D