Berta Sándor

A Forddal szövetkezik a Toyota

A japán konszern továbbra is a maga útját járja.

A Toyota Motor Corporation egyike azoknak az autógyártóknak, amelyek sem a Google, sem az Apple számára nem biztosítanak hozzáféréseket a gépkocsijaikban lévő szórakoztató elektronikai rendszerekhez. Ehelyett a társaság bejelentette, hogy a Forddal és a Livióval kötött együttműködési megállapodást, amelynek keretében közösen fejlesztik tovább a Livio SmartDeviceLink (SDL) megoldását. A három cég jelezte, hogy bármely más autógyártót és alkalmazásfejlesztőt szívesen vonnak be a kooperációba.

Az SDL egy nyílt forráskódú platform, amely kifejezetten okostelefonos alkalmazásokhoz és autós kapcsolatokhoz készült. A sofőrök többek között hangfelismerési funkciók segítségével és kezelőpaneleken keresztül használhatják a programokat. Shigeki Terashi, a Toyota Motor Corporation ügyvezető alelnöke kijelentette, hogy egy biztonságosabb autós okostelefonos szolgáltatást fejlesztenek ki, amely jobban passzol majd az egyedi járműfunkciókhoz.

A Toyota és a Ford 2011 augusztusa óta dolgozik együtt egy következő generációs autós telematikai rendszer szabványosításán. Tavaly júniusban a japán vállalat együttműködési megállapodást kötött a Forddal és a Livióval, s azt tanulmányozták, hogy miként lehet integrálni a járművekbe is az SDL-t. A Toyota az első autógyártók között volt, amelyek csatlakoztak az Apple CarPlay kezdeményezéshez, de később ismertté vált, hogy a Toyota az Android Auto rendszert is támogatja. A gyártó tavaly februárban közölte, hogy a saját autópiaci platformjában hisz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!