Szekeres Viktor

A Breaking Bad a legjobb sorozat - kiosztották az Emmy-díjakat

A Game of Thrones ezúttal díj nélkül maradt, de a zseniális Breaking Bad és a szörnyen vicces Veep 2 elismerést is besöpört. És ezúttal a meglepetések sem maradtak el az Emmy-díjkiosztón.

Tényleg a Breaking Bad a legjobb dráma?
  • Igen.
  • Nem.
  • Nem tudom, még nem láttam.
Amerikában magyar idő szerint éjjel két órától 65. alkalommal tartották meg a főműsoridős televíziós Emmy-díjak átadását, mely során a legjobb sorozatok, tévéfilmek, valóságshow-k, beszélgetős műsorok, minisorozatok és egyéb különkiadások készítőit, illetve közreműködőit díjazták. A Neil Patrick Harris által vezetett eseményt Amerikában a CBS csatorna közvetített élő, egyenes adásban, itthon pedig az HBO próbálta meg lekenyerezni előfizetőit a gála közvetítésének átvételével. Az HBO-nak természetesen jól jött a publicitás, hiszen szokás szerint a csatorna produkcióit, sorozatait és tévéfilmjeit jelölték a legtöbb Emmyre és természetesen a legtöbb díjat hazavivő csatorna is az HBO lett.


Az már múlt héten, a technikai és egyéb mellékesnek ítélt Emmy-díjak átadásakor eldőlt, hogy az HBO egyik legnagyobb aratása a Túl a csillogáson (Behind The Candelabra) című filmhez fog fűződni - végül 11 díjat söpörtek be vele, a csatorna összesen pedig 27-et. Egyébként a Steven Soderbergh által rendezett, Michael Douglas és Matt Damon főszereplésével készült Liberace életéről szóló alkotás azért került az HBO-ra, mert a készítők egyszerűen nem találtak olyan forgalmazót filmjüknek, aki látta volna esélyét befektetése megtérülésének, hiszen a licencdíj mellett még a marketinges költségeket is állni kellett volna.

Az HBO-tól persze a Trónok harcának is jutott két díj, azonban a tévésorozatok közül ezúttal a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó szerepelt legjobban 5 elismeréssel - tegnap egyet a legjobb férfi mellékszereplő drámában-kategóriában kapott Bobby Cannavale. A csatorna komédiái közül Az alelnök is színészi elismeréseket vághatott zsebre Julia Louis-Dreyfus (női főszereplő) és Tony Hale (férfi mellékszereplő) révén.

A főbb kategóriákban általában 2-3 esélyes is volt, ezért mondhatjuk, hogy akkora meglepetéseket nem hozott az idei gála, hiszen mindegyik győztes neve felmerült korábban. A legjobb férfi és női főszereplőt tavaly a Homeland szolgáltatta, miképp a legjobb dráma díja is a Showtime sorozatáé lett, idén azonban csak Claire Danes tudta megvédeni a díját a női főszereplők között, a férfiaknál az ugyancsak HBO-s Híradósok főszereplője, Jeff Daniels diadalmaskodott. A legjobb drámai sorozat ezúttal a Totál szívás lett, míg a komédiáknál ismét a Modern család győzött.

Az estének mondhatni nem volt legnagyobb győztese, hiszen a Modern család a fődíj mellé csak rendezői elismerést kapott, az elmúlt években szanaszét díjazott színészei idén üres kézzel mentek haza, s a Totál szívásból is csak a mellékszereplő Anna Gunn emelhette diadalmasan magasba a szobrocskát, Bryan Cranston és Aaron Paul 2013-ban nem kapott Emmyt. Magyar vonatkozása is volt, illetve lehetett volna az Emmy-gálának, hiszen Székely Lajost, vagyis Louis CK-t ismét csak rengeteg kategóriában jelölték az itthon a Comedy Central által sugárzott Louie című sorozatért, de idén nem nyert. Büszkék lehetünk viszont Homonnay Gáborra, illetve csapatára, hiszen ő, mint a Magyarországon forgatott Borgiák jelmeztervezője kapta meg az igen rangos elismerést.


Tényleg a Modern Family a legjobb komédia?
  • Igen.
  • Nem.
  • Nem tudom, még nem láttam.
Az összes díjazott névsorát az Emmy honlapján lehet elolvasni. A listából többek között kiderül, hogy a fontosabb, de fentebb nem említett kategóriákban győzedelmeskedett például a tavaly elhunyt Henry Bromell, aki a Homeland - A belső ellenség egyik legjobb részét, a második évad ötödik epizódját írt, de papírforma, mondhatni a nevének járó díjat kapott a Túl a csillogáson rendezője, Steven Soderbergh vagy a főszereplő Michael Douglas, valamint David Fincher, a House of Cards rendezője is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • StoneCold7 #7
    Az a baj ezekkel a legjobbakkal, hogy nincs olyan, hogy legjobb... Mert ez rengeteg embernél mást jelent, hogy legjobb és akkor most melyik is a legjobb?...
  • skinnyman #6
    Egyertelmuen a Breaking Bad a legjobb. Persze most nehez egy olyannal osszehasonlitani, mint pl. a GoT, mert teljesen mas stilus. De az elol onmagaban azert is megerdemelne a dijakat, mert ez sorozatzaro evad BB-bol, GoT-nak meg meg csomo lehetosege lesz dijakat szerezni. Tovabba jo-jo a GoT, de pl egy random kiemelt harmadik evad (amit raadasul kettevagtak) onmagaban nezve sztem azert sehol nincs a Breaking Bad sorozatzaro evadahoz kepest, ez teljesen nyilvanvalo.
  • NovaTerra #5
    Azt nem poénnak szánták, hanem arról szólt, hogy milyen állapotban vannak, főleg Walt. Hogy kezeli az adott helyzetet, a sok titkot és konfliktust. Az a rész fontosabb, mint sok másik és többet is adott a főszereplőhöz, mint akár a híres "I am the one who knocks".
  • tomboy013 #4
    Elég szubjektív, hogy kinek mi a jó. Én például a GoT és Boardwalk Empire sorozatokat is meguntam, sőt még a Dextert(pedig az volt a kedvenc) is a 8. évad 4. részénél :S. A Breaking Bad viszont annyira tetszik, hogy alig bírom kivárni, hogy lássam az utolsó részt. Sajnálom is, hogy vége lesz, de kíváncsian várom az ügyvédes mellégágat.
  • Ferrer #3
    Valóban egész más az elejétől nézve. Más részről néha elég vontatott tud lenni, pl. volt egy epizód, amiben végig (de tényleg végig) egy legyet akartak agyoncsapni.. tényleg. Gondolom valami poénnak szánták a készítők.
  • AZTA #2
    Lehet hogy jó a Breaking Bad, de így a tv-ben néha-néha belenézve egy részbe ez nem tűnik fel. Nyilván más mintha az ember sorba nézné az elejéről. :D
  • NovaTerra #1
    Breaking Bad nagyon jó, de legjobb semmikép. GoT viszi a pálmát, sokkal összetettebb a történet és jóval több színésszel dolgoznak, de eddig kb. csak egy színész volt, aki számomra kicsit keveset nyújtott. Boardwalk Empire is van legalább olyan jó, mint a Breaking Bad.