Szekeres Viktor

Nagyszerű videó a Tűzgyűrű vizuális trükkjeiről

Ha valakinek nem is jött be annyira a Tűzgyűrű, azzal valószínűleg egyetért, hogy a film vizuális effektusai agyszerűek voltak. Most ezek készítéséről érkezett egy remek videó.

Mindig lenyűgöző látni, hogy mekkora munkát végeznek egyes, különleges effektusokkal teli filmek készítése során a látványért felelős számítógépes szakemberek. Az alant látható videó a Tűzgyűrű effektjeinek evolúcióját, keletkezését mutatja be pár percben, az utat, ahogy a vázlatokból megszületett a végső verzió. A filmecskét látva tényleg elgondolkodik az ember azon, hogy miért van szükség arra a kevés eredeti díszletre.


Egyébként egyelőre még továbbra sincs hír arról, hogy a Warner Bros. belevágna a második rész készítésébe. Ami jó hír, hogy a film végül teljesíteni tudta a második rész megrendelésének minimális feltételeit, ugyanis a közepes amerikai szereplést (101 millió dolláros bevétel) korrekt nemzetközi produkció követte, mely során Amerikán kívül már 305 millió dollár folyt be a filmre szóló jegyek eladásából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Real Ebola #11
    ...mellesleg tényleg gyönyörű a CGI, nagy rajongó vagyok én is, de a film felénél azért csak felálltam és kijöttem a moziból, mert annyira uncsi volt. :(
  • Real Ebola #10
    ...annyi eszük tényleg nincs, hogy a "bazinagy" szörnyek ellen "bazinagy x 2" méretű roboizét építsenek? Túl kézenfekvő? :D
  • Nethyrrea #9
    pont ezzel kapcsolatban olvastam egy kritikában összehasonlítást, ami jogos is, pl hogy ha ezt a transformerssel összehasonlítod, ahol szintén nem 2méteres robotok mozognak és zúznak szét mindent a környezetben, a pacific rim-ben sokkalta hihetőbben és jobban megoldották a nagy robottesek mozgásának fizikáját.
  • kalapos01 #8
    Épp ez az, hogy a mozi az ínyenc filmrajongóknak szól. Csak nyilván nem a Tűzgyűrűt kell keresni. (Ami mellesleg, azért elég sokak gyermeki énjét felélesztette. Istenem, te téged a fizika izgat a filmben, akkor..., akkor izgasson, más ilyesmivel nem foglalkozik. A vegyészeket olyasmi izgat, amivel te nem foglalkozol.)

    De mondom, elég csak megnézni az eheti kínálatot. Aki a kommerszet szereti, az megy a 2 kaliberre, a többieknek meg ott a Barátunk, Superman, meg a Hajsza a győzelemért, meg a Köszönöm, jól!, meg a Majdnem tökéletes szerelem, és persze a hét filmje (ha nem lett marha jó a Rush, már pedig sokak szerint az) A nagymester.

    Mindössze arról van szó, hogy azért sírsz, mert nem neked készülnek a filmek. Kissé önző.
  • kalapos01 #7
    Mindig vicces, amikor logikai bukfencekről ír valaki. Miért nem feltételezed, hogy csak te nem tudtad kilogikázni azt, amit nem értesz? Szinte mindegyik filmnéző arra következtet, hogy az író vagy a rendező a hülye, pedig lehet, hogy csak ő nem gondolt bele.
  • Tetsuo #6
    Egyetértek. Sajnos a mozi már nem nekunk szól, ínyenc filmrajongóknak.
    Már a trailert sem bírtam végignézni, annyira sz@r még a fényezet vizualitás is. Pl. a fizika.
  • MasterMason #5
    Az a baj, hogy annyira gyerekes körítés van már ezekben a látványfilmekben, hogy lassan már szégyenli az ember még azt is, ha valamelyik ehhez hasonló filmen dolgozhat. Igazából ha jól belegondolsz nem sok különbség van egy sharknado és e között. Annyi a különbség, hogy megfizetik a látványelemeket és azzal adják el a logikai bukfencekkel teli, gyerekes és silány forgatókönyveket.
  • AZUL #4
    mondjuk mégis mivel lövöd le az ekkora szörnyellákat? atom ugye nem jöhet szóba. a tömeg miatt a mégnagyobb tömeg jöhet szóba, s a fizikai zúzás... ez valamelyest még logikus is...
  • kissssss #3
    jöhet a második rész.
  • kalapos01 #2
    Megpróbálták. Nem sikerült.