Napi Online

Elfogyott a HTC lendülete

A vártnál is nagyobb nyereségzuhanással zárta a negyedik negyedévet a tajvani HTC mobiltelefon-gyártó − jelentette a Reuters.

A nettó profit több mint negyedével, 11,02 milliárd tajvani dollárra (364,26 millió USA-dollár) esett 2010 azonos időszakához képest, miközben a hírügynökség elemzői konszenzusa 13,33 milliárdot mutatott. A 26,36 milliárd tajvani dolláros decemberi eladások csak az egy évvel korábbi négyötödét érték el. A 2011-es nyereség ugyanakkor még így is 57 százalékkal nőtt, és 62,05 milliárd tajvani dollár lett. Az elemzők további visszaesésre számítanak az új év első hónapjaiban, mivel a HTC csak a második negyedévtől árulja új telefonjait.

A HTC mesésen jó viszonyt alakított ki a tőzsdei befektetőkkel 2010-ben és 2011 első felében, mert innovatív készülékeivel gyorsan bebizonyította, hogy a saját lábán is meg tud állni, nem csupán egy bérgyártó a sok közül. Eladásai egy év alatt négyszeresükre emelkedtek, részvényei a 2011 áprilisát megelőző 14 hónap alatt háromszorosára növelték árukat. A mézeshetek gyors vége miatt azonban tavaly végül a legrosszabb tőzsdei eredményt elérő cég lett a mobiltelefon-gyártók között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pretorian #3
    Látszik hogy nem volt még a kezedben HTC.
  • hunwhite #2
    nem is baj...van már elég kínai szutyok...
  • Pretorian #1
    Kicsit adják olcsóbban a telókat, és szerintem helyrebillennek a dolgok.
    Drágább a samsungnál, az LG-nél és a Motorolánál is.