Gyurkity Péter

Szakít az Apple a Samsunggal

A következő generációs A7 mobil processzort már nem a Samsung, hanem minden bizonnyal a tajvani TSMC fejleszti majd, ez pedig 2014 elején bukkanhat fel - idén kisebb előrelépés várható.

Egy dél-koreai lap a Samsung egyik helyi partnerének vezetőjére hivatkozva számolt be arról, hogy az Apple a jövőben nem kívánja igénybe venni partnerének szolgáltatásait, soron következő chipjeit ehelyett a TSMC támogatásával készítenék el, mégpedig 20 nanométeres csíkszélességen. A döntés nem meglepő, ám ez kellemetlen lehet a Samsungra nézve.

Az elmúlt években a két cég között folytatódó jogi csatározás ellenére továbbra is élénk partneri kapcsolatra építhettek, legalábbis ami a mobil chipek fejlesztését illeti. A munka fő részét ugyanis a Samsung szolgáltatta, ami állítólag dollármilliárdokat és egyben hatalmas segítséget jelentett számára, hogy átvészelje a válság legsúlyosabb periódusát. Amennyiben az almás cég vezetői valóban meghozták a fenti döntést, egykori partnerük valószínűleg kénytelen lesz leállítani egyik gyártósorát, a stafétabotot pedig a TSMC veheti át.

Ez utóbbi vállalat egyes információk szerint éppen azért igyekezett megkapaszkodni az Egyesült Államokban, hogy megfelelő ajánlatot tegyen az Apple elé - ők ugyanis nem szeretnék, ha a lépés amerikai munkahelyek feladásával és megszűnésével járna, ami nyilván nem tenne jót a cég megítélésének odaát. A lap egyben megerősítette azt a korábbi pletykát, miszerint az idén megjelenő iPhone változat az A6X chip egy módosított verziójára támaszkodna, míg a következő generációs A7 csak jövőre, valamikor az év elején jelenne meg, többek között gyorsabb grafikus vezérlővel, reagálva az nVidia hasonló törekvéseire.

Az Apple egyébként egy friss húzásával a másik nagy ellenfél, a Google ellen fordul még határozottabban, mégpedig a Yahoo segítségével - meglátjuk, mennyiben hoznak sikert ezek a lépések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #51
    Szerintem elég jól leírtam, miért szóltam hozzá, kisköcsög!

    Leirtad, trollkodni akartal. Relevansan egy betuvel nem jarultal hozza a diskurzushoz.

    ps: kvp hulyeseget irt. Az, hogy neked amiatt tetszik, mert te elhiszel minden hulyeseget, ami az Apple ellen iranyul, arrol nem tehetek: ld. #22
  • levente68 #50
    Szerintem elég jól leírtam, miért szóltam hozzá, kisköcsög!

    #31
  • Papichulo #49
    Nem vagyok buta

    Az itteni teljesitmenyed alapjan pedig konnyen erre a konkluziora lehet jutni...

    feladtam a vita reményét ilyen szarokkal, mint te is vagy.

    Akkor minek szolsz hozza a cikk temajat mellozve, kizarolag szemelyeskedo hangnemben? Szereplesi kenyszered van?
  • levente68 #48
    Nem vagyok buta, csak feladtam a vita reményét ilyen szarokkal, mint te is vagy.

    Anno próbáltam én is kulturáltan megértetni a dolgokat veletek, de annyit hazudtatok, csavargattatok, hogy hagyom a dolgot az ápolóitokra.

    Tudod, akik isszák a szavaidat a Titanium Backup-pal való root-olásról, meg firmware cseréről, amiket te állítólag csináltál vele, te barom.


    Tehát, a te nézőpontodból az vagyok, de te csak egy fostömlő vagy, így a véleményed semmit nem számít.

    Elvárnád, hogy értelmes ember számba vegyenek, de csak arra vagy képes, hogy megpróbáld összeguglizni azokat a szarfoszlányokat, amik szerinted az ostoba HITEDET igazolják, mivel saját tudásod nulla.
  • Papichulo #47
    Magyarul elismered, hogy egy buta, szemelyeskedo troll vagy...
  • levente68 #46
    Minek szóljak hozzá?

    Hogy kapjam a baromságot tőled, amitől minden hozzáértő elmenekült már innen?

    Neked semmit nem lehet elmagyarázni, semmit nem fogsz fel, mert szerinted nem úgy van, tőlem ne is várd, hogy vitázzak ilyen szarral.

    kvp érdekelne, tőle lehet tanulni, persze tőled is, csak arra nem vagyok kíváncsi.

    Égsz minden témában, számtalan ember próbált hatni rád és segíteni, mindenki régen feladta, én is, csak annyit kaphatsz, hogy szidlak, fütyi.

  • Papichulo #45
    Ha az a trollság, hogy a fejedre olvasom

    Az! A temahoz nem tudtal hozzaszolni, ezert a hozzaszolo szemelyet tamadod gusztustalan es alpari modon. Ez egy tipikus troll M.O.-ja.
  • levente68 #44
    Ha az a trollság, hogy a fejedre olvasom, mekkora szarkupac vagy, hát akkor az vagyok.

    Ez viszont nem segít rajtad, csak hiszed.
  • Papichulo #43
    Tovabb bizonyitod a troll mivoltodat... sajnallak.
  • levente68 #42
    Melyik a hazugság, fütyikém?


    Hogy csak guglihuszár vagy?
    Hogy sokszor beégsz?
    Hogy sosem ismerted be, ha baromságot beszéltél?

    Kár lovagolnod azon, hogy csak személyeskedem, ugyanis veled annyit szabad maximum, ugyanis szakmailag egy nulla vagy.