HENT hírlevél

Ingyen digitális másolattal a jogellenes letöltések ellen

A fizikai hordozók megvásárlói számára ingyen digitális elérést is biztosít a Warner Brothers a megvásárolt filmhez Írországban.

A stúdió a lépéssel egyrészt a kalózkodás visszaszorítását is reméli, másrészt pedig a hordozható lejátszók népszerűségére kíván reagálni. Az ír Independent portál beszámolója szerint A hobbit – Váratlan utazás című DVD megjelenésével elindítja a Warner Brothers új értékesítési stratégiáját Írországban, amelynek keretében a DVD-k megvásárlóinak ingyen hozzáférést biztosít a vásárolt film digitális másolatához. A DVD-k vásárlói egy kódot találnak majd a lemezhez csomagolva, amellyel a www.flixster.com oldalon keresztül ingyen, letölthetik vagy streamelhetik a megvásárolt filmet, így laptopon, iPad-en és telefonon is nézhetik a filmet.

Az UltraViolet-nek nevezett rendszer 2011 óta már működik az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, ahol mintegy 12 millió háztartásban használják. A rendszert a Sony és a Panasonic mellett olyan kiadók támogatják, mint a Universal, a Fox vagy a brit BBC. A Warner szakértője szerint az UltraViolet rendszer legális alternatívaként elégíti ki a telefonon, számítógépen, táblagépeken való filmnézés lehetőségének igényét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!