Gyurkity Péter

Jön a WP8 második frissítése

Hamarosan elkészül a Windows Phone 8 sorrendben második nagyobb frissítése, amelyben a Nokia ismét fontos szerephez jut, hiszen saját opciókkal bővítené ki a szoftvert.

Decemberben mi is írtunk arról, hogy a Nokia jelezte az első frissítés érkezését, amely hivatalosan a Portico névre hallgatott, ám sokan Apollo Plus-ként is hivatkoztak rá. Azóta világossá vált, hogy a Microsoft a General Distribution Release (GDR) szóösszetételt használja ezen új változatoknál, ezekből pedig nemsokára a másodikat próbálhatjuk ki.

A szoftvercéghez közel álló források állítása szerint a GDR2 egyik legfontosabb újítása az FM rádió támogatásának bevezetése lesz. Ez ugyan a Windows Phone 7 esetében elérhető volt, számos első- és második generációs készülék boldogult is a technológiával, ám a WP8 érdekes módon nem tartalmazta azt - emiatt többek között a Lumia 920 és 820 okostelefonok esetében sem volt jelen az opció, noha a hardveres oldalon ennek nem lett volna akadálya.

A Nokia a maga részéről további apróságokkal egészítené ki a rendszert, így például itt is megjelenne a flip-to-silence opció, amely a készülék megfordításával hallgattatná el azt (ezt mintha annak idején a Tango esetében már megoldották volna), emellett pedig kiválaszthatnánk a Lumia színprofilt a kezdőképernyőre és általában véve a kezelőfelületre vonatkozóan. A már említett két telefon támogatná a kijelző készenléti módból történő aktiválását egy gyors dupla érintéssel, vagyis ehhez nem kellene a ki-bekapcsoló gombbal babrálnunk, ez azonban további csúcskategóriás példányokon is elérhetővé válhat majd.

Arról még nincs hír, hogy a GDR2 pontosan mikor jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Johnye840 #3
    Ez tényleg érdekes. WP 7.8-on ezek már rég elérhetőek.....azt gondoltam volna, hogy a wp8 alapból tudja ezeket, már csak azért is mert újabb.....picit fura :)
  • Sequoyah #2
    HTC WP7-es telefonokon elérhető. Isten tudja a többibe miért nem tették bele...
  • mainruler #1
    A 'flip to silence' opció nem elérhető Win8 alatt?? Éljen a fejlődés...az 4 éves telefonom megbírkózik vele...