SG.hu

Rendkívül sikeres a PayPal

A PayPal kiadta éves jelentését: 14 milliárd dollár mobilfizetés, 692 millió átutalás és 123 millió aktív PayPal fiók 2012-ben.

Tavaly a világ vezető online pénzügyi szolgáltatója, a PayPal 40%-kal múlta felül év eleji előrejelzését a mobileszközökön végbemenő fizetésekkel kapcsolatban, aminek volumene 2012-ben elérte a 14 milliárd dollárt. Ezzel az eredménnyel a vállalat 250%-os növekedést ért el a 2011-es évhez viszonyítva (4 milliárd dollár). A szolgáltató tavaly összesen 692 millió tranzakciót szolgált ki, ami percenként mintegy 5200 átutalást jelent. Ezzel az immár 123 millió aktív fiókot kezelő cég jelentősen hozzájárult anyavállalata, az eBay bevételeihez. 2012-ben 15%-kal emelkedett a PayPal felhasználók száma, és így a cég történetének eddigi legnagyobb növekedését produkálta havonta átlagosan mintegy 2 millió új számlanyitással.

John Donahoe, az eBay elnöke a következőket nyilatkozta: „Nagyszerűen zártuk az évet, és az utolsó negyedév minden várakozásunkat felülmúlta. Szükséges megemlíteni a mobil platformok kiemelkedő teljesítményét, ugyanis az eBay mobile 13 milliárd dolláros, a PayPal mobile pedig 14 milliárd dolláros forgalmat generált az elmúlt év során. 2013-ra várakozásaink szerint mindkét szolgáltaás átlépi a 20 milliárd dolláros küszöböt” – mondta el Donahoe.

Az eBay az utolsó negyedévben 18%-os profitnövekedést ért el a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva, és a három hónap bevétele elérte a 4 milliárd dollárt. Az éves bevételt tekintve a vállalat 21%-os növekedésről számolt be 2011-hez képest, ami 14,1 milliárd dollárnak felel meg. A PayPal esetében a profit 24%-kal növekedett, aminek motorját a folyamatosan emelkedő felhasználószám és földrajzi terjeszkedés adta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JL666 #2
    miért ne lehetne?

    top up menü erre való
  • hunwhite #1
    Csak azt tdunám, hogy MO-on miért nem lehet akármelyik banktól közvetlenül a számlára utalni?!?!